Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

"OXI": Η Κύπρος έγραψε πάλι Ιστορία - Ο πρώτος λαός που έσπασε τις ευρω-αλυσίδες


B.ΠΟΥΤΙΝ: "ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ"
Με 36 ψήφους κατά και 19 "λευκές" (του κυβερνώντος κόμματος) η Κύπρος δια της Βουλής της είπε το μεγάλο "ΟΧΙ" και μπαίνει πάλι στην εθνική πρωτοπορία δείχνοντας τον δρόμο που πρεπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός λαός που απορρίπτει τις επιταγές της τρόικα.
Περισσότερα για την συγκλονιστική συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής, σε λίγο.
Ο Β.Πούτιν σε δήλωσή του πριν από λίγο και με παρόντα στην Μόσχα τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μ.Σαρρή, δήλωσε ότι "Κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι και η Ρωσία να χάσει. Τους πληροφορώ ότι η Ρωσία θα κερδίσει"!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ. ΑΠ' ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕΘΌΔΕΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ. ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΕΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 50% ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ, 25% ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ 25% ΕΙΝΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΔΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

λοιπον
μετα το δευτερο οχι του κυπριακου λαου που μας κανει περηφανους
ειναι ωρα τα δικα μας...παιδακια... να πουν.....
οχι στα χαρατσια,οχι στη γενοκτονια των Ελληνων,οχι στην ανεργια των 1700000!!!ανθρωπων,οχι στις μαζικες αυτοκτονιες,οχι στην εξαθλιωση του λαου μας,οχι στα λουκετα,οχι στη φοροεπιδρομη...
και μετα να πουν ναι...
ναι στην αναπτυξη μεσω του ιδιωτικου τομεα που τον αφανησε η τροικα,ναι στη σταθεροτητα των μισθων και συνταξεων,ναι στην διορθωση των οποιων λαθων και στρεβλωσεων υπηρχαν με λογικο και συνετο τροπο,ναι σε λυσεις Ελληνικες απο Ελληνες για Ελληνες!!!! και τελος ναι στο μελλον των παιδιων μας το οποιο δεν θα υπαρχει οσο σκυβουν και ξανασκυβουν..
Ελληνικε λαε σηκω...............

Ανώνυμος είπε...

και κατι ακομη
στα φρυδια μας οι αγορες
κι ο νταου τζοουνς και τα χρηματιστηρια και οι κερδοσκοποι
το παν ειναι ο ανθρωπος

στα φρυδια μας τι θα κανουν οι αγορες μας επρηξαν τα ΜΜΕ που τοσο καιρο προπαγανδιζαν υπερ του μνημονιου και της τροικα
σοιμπλε παρε τις αγορες σου και παρεα με τη μερκελ και σια οε πηγαινετε για ....ουζα

Ανώνυμος είπε...

εν αντιθεσει διαβαστε και φριξτε....

Χρυσό συμβόλαιο 28,5 δισ. ευρώ με την τρόικα υπέγραψε η κυβέρνηση για φέτος και καλούνται να το… εκτελέσουν οι 140 έφοροι της χώρας.
Πρόκειται για το μηνιαίο πλάνο εισπράξεων ανά Δ.Ο.Υ που καθόρισε το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών και το οποίο εκτός από υπερ αναλυτικό είναι και υπεραισιόδοξο κάτι που σημαίνει ότι βρισκόμαστε προ των πυλών για νέα οδυνηρά μέτρα.
Άλλωστε, οι αναφορές περί δημοσιονομικού κενού στην προχθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ με τον Πρωθυπουργό προετοίμασαν το έδαφος.
Στο πρόγραμμα των μηνιαίων στόχων για τα έσοδα που καταρτίστηκε για πρώτη φορά φέτος και παρουσιάζει σήμερα το “bankingnews” παραθέτονται τα ποσά που θα πρέπει να μπαίνουν κάθε 30 μέρες στα ταμεία της κάθε Εφορίας.
Βασική δεξαμενή αυτών των εισπράξεων θα είναι οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία που… περισσεύουν και αυτή τη χρονιά, όπως και ο ΦΠΑ που αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» των εσόδων του προϋπολογισμού.
Πρόσθετες φοροδοτικές πηγές θα είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα πρόστιμα από τους φορολογικούς ελέγχους που αλλάζουν επί το δυσμενέστερο με το νέο ποινολόγιο που θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα.
Μοναδικά έσοδα που θα παραμείνουν εκτός του μηνιαίου πλάνου θα είναι το «χαράτσι» στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται ακόμα μέσω της ΔΕΗ και η Τρόικα ασκεί πιέσεις να παραμείνει εντός αυτών των τιμολογίων και το 2013.
Οι ξένοι θεωρούν ότι είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να μαζευτούν τα 3,2 δις. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο καθώς δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα ο μηχανισμός είσπραξης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Από την ανάλυση του πλάνου της «στοχοθεσίας» το οποίο έχει ήδη αποστείλει στους 140 επικεφαλής των Δ.Ο.Υ ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης προκύπτουν τα εξής:
*Από τα 28,5 δις. ευρώ που αναζητούνται συνολικά για το 2013 τα 9 δις. ευρώ θα πρέπει να συγκεντρωθούν τους εξής τρεις μήνες: Ιούλιο, Αύγουστο και Οκτώβριο. Θεωρούνται οι πιο σημαντικοί μήνες δεδομένου ότι οι μηνιαίες εισπράξεις θα πρέπει να κινούνται στη περιοχή των 3 δις. ευρώ. Εκτιμάται ότι τότε θα πέσει και το μεγαλύτερο βάρος για την πληρωμή των φόρων από τους πολίτες, όπως είναι τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και οι φόροι επί των ακινήτων για τα έτη 2010-2012.
*Κρίσιμος εισπρακτικά μήνας είναι και ο Ιούνιος που η Τρόικα θα ξανάρθει για την αξιολόγηση των δράσεων του β΄ τριμήνου και θα πρέπει να βρει στα κρατικά ταμεία έσοδα τουλάχιστον 12,829 δις. ευρώ.
* Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι 140 έφοροι της χώρας θα πρέπει βρουν και να εισπράξουν από πολίτες και επιχειρήσεις συνολικά 15,646 δισ. ευρώ.
* Υψηλά επίπεδα στόχου έχουν τεθεί για την ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων από την οποία η Τρόικα αναμένεται εισπράξεις 8,5 δις. ευρώ για το 2013. Να σημειωθεί ότι με νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην Βουλή η συγκεκριμένη εφορία έχει μετονομασθεί σε «Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων» και θα ελέγχει εταιρίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 30 εκατ. ευρώ.
* Δύσκολη αποστολή έχει και η Δ.Ο.Υ ΦΑΕΕ Αθηνών η οποία θα πρέπει να κυνηγήσει εισπράξεις άνω των 3 δις. ευρώ για το 2013.
* Ετήσιες εισπράξεις 854 εκατ. ευρώ από τους φορολογούμενους της Δ’ ΔΟΥ Αθηνών έχει βάλει η Τρόικα, στο πεδίο ελέγχων της οποίας θα βρεθούν γιατροί, δικηγόροι και ατομικές επιχειρήσεις σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας, Ασκληπιού.
* Έσοδα της τάξεως των 777 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μαζευτούν από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και «μικρομάγαζα» στο κέντρο της πρωτεύουσας, Εξάρχεια, Ομόνοια, οδό Αθηνάς.
*Πολύ χαμηλότερα τοποθετούνται οι στόχοι για εισπράξεις φόρων από περιοχές όπως Μαρούσι, Κηφισιά, Ψυχικό, Γλυφάδα-Βουλιαγμένη-Βάρκιζα, Παλλήνη-Μεσόγεια.
*Στην υπόλοιπη χώρα το υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια θα συνεισφέρουν στις ετήσιες εισπράξεις με το ποσό των 1 δισ. ευρώ συνολικά.

ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ
ΝΕΝΕΚΙΑ-ΝΕΝΕΚΙΑ-ΝΕΝΕΚΙΑ-ΝΕΝΕΚΙΑ
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Ανώνυμος είπε...

σαμαρα-βενιζελο-κουβελη
ειμαστε ανθρωποι
και οχι αριθμοι
υπαλληλοι,μαγαζατορες,αστυνομικοι,νοσοκομοι,πυροσβεστες,ελ επαγγελματιες
ειμαστε Ελληνες με παιδια, υποχρεωσεις,αναγκες αν δεν μπορειτε να συμπορευτειτε μαζι μας και να νιωσετε το τι εχουμε αναγκη να παραιτηθειτε να ησυχασουμε απο τα χαρατσια σας και την φορομπηχτικη μανια στην οποια μας εχετε βουλιαξει επειδη σας εχουν σηκω-σηκω,κατσε-κατσε ο σοιμπλε και η αλλη η μερκελ

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλαδα; Ακομη ειστε στις καρεκλες σας πολιτικα ανδρεικελα;

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ?ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!!!ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ.ΤΙ ΕΙΧΕ Η ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΩΝ 9.32 ! ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ο Χ Ι ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ !!!
ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ! ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΓΥΑΣΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΌΛΛΗΣΗ ΚΑΡΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Στο ευρώ όμως..; Ν Α Ι !
Νενέκοι;

παρναSOS είπε...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ 153 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΧΙ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

κατ αρχην το ΟΧΙ δεν το ειπε ο λαος αλλα το κοινοβουλιο