Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Χάος στα νοσοκομεία από απλήρωτα δεδουλευμένα! Σε κατάληψη γραφεία διοικητών.


Αλυσιδωτές αντιδράσεις στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας φέρνουν οι απλήρωτες εφημερίες και τα δεδουλευμένα, με τους εργαζόμενους να κάνουν ακόμη και κατάληψη στα γραφεία των διοικήσεων.  Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Νίκαιας καθώς επί σειρά μηνών δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα τόσο από υπερωρίες όσο και από εφημερίες.
Από την Πέμπτη οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν εξαγγείλει ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας ενώ έχουν ζητήσει αναστολή της γενικής εφημερίας.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες το ίδιο νοσοκομείο είχε κινδυνέψει να κλείσει καθώς οι εργαζόμενοι και οι γιατροί ήταν και πάλι απλήρωτοι ενώ χρειάστηκε να γίνει ειδική ρύθμιση για να αποπληρωθούν κάποια ελάχιστα χρήματα προκειμένου να μην μπει λουκέτο.
Όμως η κυβέρνηση αδιαφορεί και πάλι αφήνοντας χρήματα μηνών στα συρτάρια της χωρίς να τα καταβάλει στους εργαζόμενους.
Συνέπεια οι νοσηλευόμενοι ασθενείς να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για το αν θα εξυπηρετηθούν τις επόμενες ημέρες.
Από την άλλη με ...υπόγειο τρόπο το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι επιχειρεί να κλείσει διάφορα νοσοκομεία όπως το “Πατησίων”.
Όπως καταγγέλλει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Γιατρών, το υπουργείο Υγείας αφήνει το νοσοκομείο χωρίς Παθολόγους και θέτει εκτός λειτουργίας το Παθολογικό και το Καρδιολογικό Τμήμα. Συνέπεια είναι να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε τα βασικά περιστατικά που φθάνουν στο “Πατησίων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: