Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αδειάζει το ΠΑΣΟΚ ο Κουβέλης


Αρνητική απάντηση στην πρόταση Βενιζέλου για κοινή προεκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ δίνει ο Φώτης Κουβέλης.


«H ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα υπερσπίζεται την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δε θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με κομματικές συμπράξεις».

Σε συνέντευξη του στη «Realnews» ο Φ. Κουβέλης εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στα μέλη της κυβέρνησης που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «όσοι έχουν αντίπαλη στάση γι αυτούς οφείλουν να συνυπολογίσουν ότι η ΔΗΜΑΡ συνέχει την κυβέρνηση». Τονίζει πως δεν θεωρεί ότι «ένας ανασχηματισμός είναι το σημαντικό στοιχείο για το κυβερνητικό έργο». Ζητά τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής λόγω των αστοχιών στις προβλέψεις από το ΔΝΤ, ενώ επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο.

«Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος» λέει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με φυσιολογικό τρόπο, δηλαδή με συνταξιοδοτήσεις.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΜΟΣ!!!ΠΟΙΟΣ?ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ!!!ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ?