Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΛΑΡΝΑΚΙ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.Π.Ε. ΤΗΣ S&B


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.Π.Ε. ΤΗΣ S&B

(Όταν η προστατευόμενη πτωχεύουσα αλαζονεία, γίνεται διακυβέρνηση Κράτους)

Το σίγουρο και από την Φύση αποδεδειγμένο είναι ότι, μετά την απομάκρυνση της ζωής από τα έμψυχα όντα και την έλευση του θανάτου, το μόνον το οποίο εμφανίζεται επί των σωρών είναι πλέον η σήψη. Και το έργο της επιτελείται μέσω των χαμερπών σκωλήκων. Κατά το κοινώς λεγόμενον ''από ένα πτώμα μόνο σκουλήκια μπορούν να 'βγουν''...

Τώρα, εάν εμείς ως κοινωνία, παρακολουθούμε την εμφάνιση των σκουληκιών, τα οποία κυριολεκτικά επροκάλεσαν την απώλεια της ζωής της χώρας μας με τις ενέργειές των και έχουμε πεισθεί ότι τα πάσης φύσεως τρωκτικά, ερπετοειδή, υποχθόνια και υστερόβουλα υποκείμενα, είναι η μόνη διέξοδος για την επαναφορά της ζωής και την σωτηρία μας, ε, τότε μας αξίζει τουλάχιστον ο ιστορικός θάνατος.

Είναι όμως έτσι; Το έχουμε αποδεχτεί αυτό; Ή τουλάχιστον, το γνωρίζουμε ότι μας έχει συμβεί αυτό;
Σήμερα προέκυψε ένα μοναδικό παράδειγμα για την ισχυροποίηση του παραπάνω συλλογισμού, αποδεικτικό της ανείπωτης και αμόρφωτης αλαζονείας, εγκάθετων και δοτών διαχειριστών της Κυβερνητικής Εξουσίας.

Πρόκειται λοιπόν για την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Καλλιόπη Γερακούδη, εις χείρας της οποίας είχεν εμπιστευθεί η απαράμιλλη κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου, τον έλεγχο των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης). Να ενθυμίσουμε μόνον ότι, η Καλλιόπη Γερακούδη έλκει καταγωγήν από την Θάσο, έχει τελειώσει το Τ.Ε.Ι. Καβάλας (Σχολή Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων) και είχε προσληφθεί από το ίδιο Τ.Ε.Ι. (Καβάλας) ώς προϊσταμένη Διοικητικής Μέριμνας. Δηλ. το αντικείμενο σπουδών της ήταν η Διοίκηση παραγωγικών μονάδων (π.χ. Κλωστοϋφαντουργεία, Ιχθυοκαλλιέργειες, Χοιροτροφεία κ.λ.π.) και το αντίστοιχο της εργασίας της ήταν η Διοικητική Μέριμνα του Τ.Ε.Ι. Καβάλας δηλ. Διοικητική Υπάλληλος (προμήθεια αναλωσίμων υλικών για την Σχολή, πληρωμές Λογαριασμών και άλλα παρεμφερή). Επίσης ότι κατήλθεν ανεπιτυχώς όμως, ως υποψηφία Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Καβάλας, κατά τις εθνικές εκλογές του 2004, 2007 και 2009. Και τέλος, ότι είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή λοιπόν η γυναίκα, ανέλαβε να ελέγχει και μάλιστα σχεδόν με υπουργικές αρμοδιότητες, τις 2 Περιφέρειες της Ελλάδος με :

- Την μεγαλύτερη ΒΙΠΕ της Ελλάδος (Οινόφυτα)
- Τα μεγαλύτερα και περισσότερα Αιολικά Πάρκα της Ελλάδος
- Την μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή της Ελλάδος (Θεσσαλία-Κωπαϊδα) και βεβαίως την Ελληνική παραγωγή του βωξίτη.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το βάρος και η ευθύνη για την νεοσύστατη θέση, θα είχε ''λυγίσει'' και έμπειρους Διοικητές Οργανισμών, αλλά όχι όμως την Καλλιόπη Γερακούδη. Για αυτό και κατά τον Ιούλιο του 2012 με τις αλλαγές των προσώπων λόγω νέας Κυβέρνησης, αυτή παρέμεινε εις την θέση της. Όπως δε είπε η ίδια για την παραμονή της : '' Ο τρόπος δουλειάς μας δεν αλλάζει: Συζήτηση-Διάλογος-Συνεργασία-Συναπόφαση και Συνέργεια''. Αυτά μόνον.

Τον Νοέμβριο του 2012, 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ερώτησαν τον Υπουργό Εσωτερικών, γιατί η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, αφ' ενός δεν ακυρώνει απόφαση ώς ώφειλε, της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αφ' ετέρου αρνείται να απαντήσει για 12 μήνες για το θέμα σε Συλλόγους και ιδιώτες. Είναι η γνωστή ιστορία με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πανουργιά Παπαϊωάννου. Ο Υπουργός απάντησε ότι έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας από τον Νοέμβριο και σήμερα η Βουλή των Ελλήνων, δημοσιοποίησε την απάντηση της Γερακούδη. Το εάν η απάντηση της Γ.Γ. έχει ημερομηνία 5-12-2012 και η επιστολή του Υπουργού προς την Βουλή, 13-2-2013, είναι το ολιγότερον. Το περισσότερον είναι ότι η Γερακούδη χλευάζει τον Υπουργό και αυτός, νομίζει ότι έκανε την δουλειά του.

Και εξηγούμε το γιατί :

Όταν έγινε η καταγγελία για την συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου Πανουργιά Παπαϊωάννου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κατα την συνεδρίασή της για την εξέταση της Μ.Π.Ε. της εταιρείας S&B , έγινε επίκλησης του άρθρου 172 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) όπου ρητά αναφέρεται ότι, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και Επιτροπών του, όπου συζητείται υπόθεση ή αίτημα, φυσικού ή νομικού προσώπου, το οποίο έχει οικονομική ή ηθική σχέση με περιφερειακό Σύμβουλο ο οποίος παρίσταται και ψηφίζει στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση, αυτομάτως αυτή η απόφαση είναι άκυρη. Πέραν δε τούτου, υπάρχουν και κυρώσεις σε βάρος του εν λόγω Περιφερειακού Συμβούλου. Υπάρχουν δε πάμπολλες αποδείξεις για την οικονομική σχέση του Περ. Συμβούλου με την S&B. Για τον λόγον του ότι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, όχι μόνον παρευρέθη στην επίμαχη Συνεδρίαση της Επιτροπής, αλλά και την καθοδήγησε με τον τρόπο ο οποίος έχει καταγραφεί, ζητήθηκε από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης το αυτονόητο. Εξ άλλου υπήρχε και το προηγούμενο με το ίδιο θέμα στο τοπικό συμβούλιο του Δημ. Διαμερίσματος Ιτέας, όπου και ακυρώθηκε ανάλογη προσπάθεια απόφασης. Η Γ.Γ. όμως, αντί να πράξει αυτό για το οποίο έχει διορισθεί στην συγκεκριμένη θέση, δηλαδή να επιβλέπει και να ελέγχει την εφαρμογή του νόμου 3852/2010 στις Περιφέρειες και τους Δήμους, προτίμησε να συστήσει την Επιτροπή του άρθρου 18 του νόμου 2218/1994, η οποία απεφάνθη ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας είχε δικαίωμα να αποφασίσει για το αίτημα της εταιρείας S&B.

Μα δεν της ζήτησε κανείς αυτό! Δεν έγινε καταγγελία για το άν η Επιτροπή είχε την δυνατότητα να εγκρίνει ή να απόρριψη την Μ.Π.Ε. της εταιρείας S&B! Η καταγγελία έλεγε ότι η απόφαση ήταν εκ του νόμου άκυρη λόγω της συμμετοχής του συγκεκριμένου Περιφερειακού Συμβούλου!
Όταν γνωστοποιήσαμε την λάθος απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18 του νόμου 2218/1994 στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρατηρήθηκε κάποια κινητικότητα στην αλληλογραφία των διαφόρων γραφείων και υπηρεσιών. Αλλά μέχρις εκεί. Η Γ.Γ. δεν αντέδρασε παρά τις οχλήσεις μας. Και έχουμε το παγκοσμίως μοναδικό καταγεγραμένο φαινόμενο, τουλάχιστον για τα πολιτισμένα και έχοντα νομοθεσία Κράτη, ένας προγενέστερος νόμος (2218/1994 ο και αναφερόμενος στον τρόπο ελέγχου των Νομαρχιών !), να υπερτερεί και να υποσκελίζει έναν νεώτερο νόμο (3852/2010), έστω και άν το εξεταζόμενο απο αυτόν, είναι άσχετο από το ζητούμενο και τον νέο νόμο!!! Η Δημοκρατία και η Συνταγματική πειθαρχία, κρεμασμένες στα μανταλάκια του πλυσταριού του Τ.Ε.Ι. Καβάλας (με όλον τον σεβασμό για το ίδρυμα).

Έτσι λοιπόν και η Γ.Γ. απήντησε και ο Υπουργός το κοινοποίησε στην Βουλή και όλα τακτοποιημένα. Και όλοι τους μας λένε ότι πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και την ανάπτυξη. Με αυτούς ηγέτες και εγγυητές της νομιμότητος και της ισονομίας!

Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι : Η προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αποφάσεως του ευκαιριακού και βραχύβιου ώς Υφυπουργού Πολιτισμού, Αλιβιζάτου για την έγκριση της Μ.Π.Ε. το 2012 και έως ότου εκδικασθεί, ελπίζουμε ότι θα έχει εξαντληθεί ο κύκλος ζωής των πάσης φύσεως σκουληκιών και παρασίτων.

Συν/να η απάντηση των Υπουργού και Γερακούδη





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε και λίγα είναι. Αλλά απο ποιόν ζητάτε να κάνει σωστα την δουλειά του; Τον υπουργό Στυλιανίδη; Θυμόσαστε την υπόθεση που έβραζε η ελλάδα απο ένα έγκλημα στα εξάρχεια και αυτός είχε πάει στο γήπεδο μαζί με ψηφοφόρους του απο την Κομοτηνή; Ηταν υπουργός και τότε. Ο μπιγκ-Μπένυ όμως στήριξε την Γερακούδη! Για το καλό του τόπου.....

Ανώνυμος είπε...

Από χθες προσπαθώ να βρω κάτι να γράψω να εκτονωθώ αλλά η ατάκα τα λέει όλα. « από ένα πτώμα μόνο σκουλήκια μπορούν να 'βγουν'». Πιστεύω ότι θα πρέπει να προταθεί για εθνική ατάκα του 2013 τουλάχιστον.