Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι φόροι στα ακίνητα και η τρομοκρατία στη σύσκεψη των 3 αρχηγών


- Η κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση των φόρων μεταβίβασης των ακινήτων σύμφωνα με πληροφορίες

 - Δυσαρέσκεια από τηΔΗΜΑΡ που αιφνιδιάστηκε από την επιστράτευση στα λιμάνια
 - Ο κ. Βενιζέλος ήταν εκείνος που φέρεται να επέμενε για να γίνει τελικά η σύσκεψη
 - Βαρύ το κλίμα στη σύσκεψη και από τις φωτογραφίες κακοποίησης των 4 συλληφθέντων

Βασικό θέμα της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών είναι η φορολογία των ακινήτων, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές της συγκυβέρνησης που βάλλουν εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα είναι από τα βασικά αγκάθια που καλούνται να λύσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, σε συνδυασμό με όλες τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των πολιτών, κάνοντας το μίγμα της ύφεσης απροσπέλαστο.

Στο θέμα των ακινήτων ωστόσο υπάρχει και η ευχάριστη είδηση με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη μείωση στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της φορολογίας ακινήτων, αλλά και της σκληρής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς έχει προκαλέσει "γκρίνιες" μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα, η ΔΗΜΑΡ έδειξε αιφνιδιασμένη από την απόφαση Σαμαρά για επιστράτευση των ναυτεργατών.

Το θέμα της τρομοκρατίας θα είναι από τα βασικά με το κλίμα να βαραίνει ιδιαίτερα η κακοποίηση των 4 νεαρών συλληφθέντων.

1 σχόλιο:

Π.Λ. είπε...

ΔΕΙΤΕ ΤO ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ
http://www.youtube.com/watch?v=F8aEBsEzBaw&feature=plcp&context=C3271a3cUDOEgsToPDskIqMOp5idQo7ov8aqebDIWm