Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Θυμάστε το σκάνδαλο στο ΙΚΑ που εμπλέκονται και άτομα από τη Φωκίδα; Στα 16 εκατομμύρια ευρώ η ζημιά!

Μεζονέτα έγινε το παλιό σπίτι.  Η Ελένη Μπουραζάνη μετέτρεψε το ερείπιο που αγόρασε στον Βαρνάβα σε πολυτελή κατοικία. Τοποθέτησε ακόμα και τροπικά φυτά, ενώ την περίοδο της σύλληψής της έχτιζε ένα μι

Φώτό... Μεζονέτα έγινε το παλιό σπίτι. 
Η Ελένη Μπουραζάνη μετέτρεψε το ερείπιο που αγόρασε στον Βαρνάβα σε πολυτελή κατοικία. Τοποθέτησε ακόμα και τροπικά φυτά, ενώ την περίοδο της σύλληψής της έχτιζε ένα μικρό εκκλησάκι!

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ... ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Λεφτά υπάρχουν για επίορκους στο Δημόσιο!

Μισθοδοτούνται κανονικά τα μέλη της συμμορίας που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και βρίσκονται στη φυλακή περιμένοντας να δικαστούν.

Είναι ακόμα ένα σύμπτωμα της κακής λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των δημόσιων οργανισμών που, λόγω της απροθυμίας των δικαστικών να συμμετάσχουν και της στελέχωσής τους από δημόσιους υπαλλήλους, δείχνουν εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά στην απόδοση ευθυνών σε επίορκους υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

 Σε μια εποχή στην οποία μισθοί, συντάξεις και επιδόματα κόβονται αδιακρίτως, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους. Αν και νομίμως παίρνουν αυτά τα χρήματα, αφού έχουν τεθεί σε δυνητική αργία, γεννάται το ερώτημα γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση τους. «Θα περάσουν πολύ σύντομα από το πειθαρχικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε είτε να έχει εκδικαστεί η υπόθεση είτε να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

 Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό,τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιδρύματος «Βαγγέλης Θεοδωρίδης». Κανονικά λαμβάνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Όπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι' αυτόν τον λόγο».

Γεννήσεις διδύμων
Ο έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι εξαιτίας της απάτης αυτής είχαν αυξηθεί δραματικά οι γεννήσεις διδύμων στην περιοχή της Καλλιθέας. Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν επίσης ότι ανύπαντρες γυναίκες είχαν επιδοτηθεί πολλές φορές για τοκετούς ή είχαν νοσηλευθεί για σοβαρές ασθένειες σε περιόδους που πήγαιναν κανονικά στη δουλειά τους.

Η πολυετής παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος ήταν ιδιαίτερα επικερδής. Όπως προέκυψε τρεις από τις κατηγορούμενες, η Ελένη Μπουραζάνη, η Χριστίνα Πατεράκη και η Χριστίνα Σουρίδη, είχαν χτίσει υπερπολυτελείς βίλες στον Βαρνάβα, στο Λαγονήσι και στην Εύβοια αντίστοιχα.

Επιπλέον, στο σπίτι της Μπουραζάνη στον Βαρνάβα βρέθηκαν κουτιά πάμπερς τα οποία περιείχαν 960.000 ευρώ, ενώ από τις κατηγορούμενες κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θυμαμαι εκεινο το ανυπερβλητο σλογκαν του 1981. λαος, πασοκ, στην εξουσια. οικογενειες ολοκληρες διοριζονταν εν μια νυκτι. τωρα, αν ειχαν τα προσοντα; λεπτομερειες. κλαδικη γαρ. νοσταλγικες εποχες του 48%! τωρα εμεινε το 8 με το ζορι.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι: θα επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα;;; Θα δημευθούν οι περιουσίες που δημιουργήθηκαν από τα κλεμμένα;;;
Όλα τα άλλα είναι για το θεαθείναι.