Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΦΩΚΙΔΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΤΥΠΟΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…



Το φαινόμενο Σανούδου

Σε αναµµένα κάρβουνα φέρεται να κάθεται πλέον ο διευθυντής των µμεταλλείων Ι. Σανούδος ….

∆εν εξηγούνται διαφορετικά οι πρωτοφανείς αντιδράσεις του ενάντια στην εφηµερίδα µας µε αφορµή τόσο το διάλογο που φιλοξενούµε για το Λαρνάκι όσο και για τις αποκαλύψεις µας περί επικείµενων απολύσεων και τη µη κατηγορηµατική διάψευση ως προς αυτό από πλευράς του διευθυντή νοτιοδυτικής Ευρώπης κου Κεφάλα. ( Για το διάλογο πάντως να σας υπενθυµίσουµε ότι δεν αποκλείσαµε καµιά άποψη ενώ έχουµε κάνει και αίτηµα προς την εταιρία να µας καταθέσει τις δικές της απόψεις)


Ο Κοµισάριος
Κάποτε είχαµε αποκαλέσει µέσα από αυτή τη σελίδα «Κοµισάριο» τον τοπικό διευθυντή της S&B Γιάννη Σανούδος και σίγουρα δεν είχαµε άδικο αφού στην περιοχή µας παρουσιάζεται ως ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες, ακόµη πιο ισχυρός και από τις τοπικές πολιτικές ηγεσίες . Ταπαραδείγµατα ως προς αυτό είναι πάµπολλα µε συγκεκριµένους αυτοδιοικητικούς -και όχι µόνο - να τον παρακαλάνε να προωθήσει κάποιο δικό τους πρόσωπο για εργασία ή να ικανοποιήσει κάποια χορηγία , που σε προηγµένες χώρες θα έπρεπε αυτά τα χρήµατα να δίνονται θεσµοθετηµένα και όχι µετά από παρακάλια. Αυτός βέβαια όλα αυτά τα εκµεταλλεύεται προς όφελος της εταιρίας που δουλεύει και από την πλευρά του καλά κάνει.

Άλλωστε για αυτό πληρώνεται µε τον τόσο παχυλό µισθό.

Χαρακτηρισικό παράδειγµα “Βλαχοθανάση”
Πως αλλιώς δηλαδή θα κατάφερνε µια σειρά αποφάσεων τοπικών, δηµοτικών ή ακόµη και περιφερειακών συµβούλων να είναι προς όφελος της εταιρίας του, αν δεν εκµεταλλευότανόλα τα παραπάνω που αποτελούν αίσχος για τη θεσµοθετηµένη πολιτεία; Και για να τα πετύχει όλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιµοποιεί τον «ιδιωτικό του στρατό» που κουβαλάει στις διάφορες συνεδριάσεις , βάζοντας ακόµη και τις φωνές σε εκλεγµένους συµβούλους (έχω προσωπική µαρτυρία) . ∆εν ξέρω αν το κάνει συνειδητά ή είναι προµελετηµένη η τακτική του προκειµένου να πετύχει το σκοπό του – και δυστυχώς ή ευτυχώς τον πετυχαίνει σχεδόν πάντα-.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα η περίπτωση «Βλαχοθανάση» όταν η εταιρία πίεζε να αποσυρθεί η προσφυγή του Ορειβατικού Συλλόγου και τα λεκτικά έκτροπα που έγιναν στο Λιδωρίκι.

Αδίστακτος µπροστά στα συµφέροντα της εταιρίας
Επίσης ο κος Σανούδος φαντάζει ως αδίστακτος µπροστά στα συµφέροντα της εταιρίας . Χαρακτηριστικό παράδειγµα όταν αδειάζει τους εργολάβους µε την πρώτη ευκαιρία ή όταν «πούλαγε» τον τέως βουλευτή κο Μπούγα στο Λιδωρίκι αποκαλύπτοντας ότι ως υφυπουργός είχε υπογράψει υπερ των επιφανειακών εξορύξεων και στη συνέχεια ως δικηγόρος του τότε δήµου Λιδωρικίου προσπαθούσε να καταρρίψει αυτήν την απόφαση που έφερε την υπογραφή του


∆εν περνούν οι απειλές
Για όλα τούτα κε Σανούδο σας πληροφορούµε ότι φωνές και λεκτικές απειλές σε εµάς δεν πιάνουν. Θα συνεχίσουµε να κάνουµε αντικειµενικά τη δουλειάς µας προσφέροντας χώρο στην εφηµερίδα µας ακόµη και για τις απόψεις που εκπροσωπείτε – αρκετές φορές σας έχουµε φιλοξενήσει µέσα από τις στήλες µας- και φυσικά αποκαλύπτοντας ΠΑΝΤΟΤΕ την όποια πληροφορία έχουµε.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα: «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ»



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο ότι καταλαβαίνω, υπάρχει ένας <> μεγάλος ανάμεσα στον κο Σανούδο και την εφημερίδα Ωρα της Φωκίδας. Γιατί άραγε; Το θέμα είναι πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό ή οικονομικό; Μήπως θα έπρεπε εσείς σαν Καρτερια να επικοινωνήσετε με τον Σανούδο για να σας πεί την γνώμη του για όλους και για όλα; Αν θέλει βέβαια, γιατί από οτι φαίνεται, πρέπει να περνάει φούριες ο άνθρωπος. Θα μας βοηθούσε όλους όμως να ακούσουμε την πλευρά του απο τον ίδιο και όχι απο τα φερέφωνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνον.

Ανώνυμος είπε...

κυρα-ωρα αυτος γι αυτη τη δουλεια ειναι εδω
εσυ για ποια εισαι εδω?