Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΜΦΙΣΣΑ: Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΧΡΙΣΤΟΛΙΑΣ ΚΑΜΠΕΡΑΚΗΣ"


Θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Χριστολιά Καμπεράκη!
Το μοναδικό γήπεδο που στεγάζει όλα τα αθλήματα κλειστού χώρου στην πόλη της Άμφισσας, που φιλοξενεί αρκετές ομάδες και δεκάδες αθλητές, μικρούς και μεγάλους, στο οποίο διεξάγονται όλες οι επίσημες διοργανώσεις, εθνικού και τοπικού χαρακτήρα… βρίσκεται σε κακό χάλι.
Η ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄ μετά από επισημάνσεις και παρακλήσεις-καταγγελίες έκανε επίσκεψη στους χώρους του γηπέδου και κατέγραψε απίστευτες σκηνές, που κάθε άλλο παρά τιμούν την πρωτεύουσα της Φωκίδας…

Ένα κλειστό γυμναστήριο που ξεκίνησε η κατασκευή του επί Δημαρχίας αείμνηστου Χριστολιά Καμπεράκη και δόθηκε σε χρήση επί Δημαρχίας Γιώτας Γαζή, 1995-1996 και από τότε, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για τη βελτίωση της εικόνας του. Και τι δεν είδαμε, στα αποδυτήρια πρόχειροι πάγκοι για να αλλάζουν ρούχα οι αθλητές, σπασμένες κρεμάστρες, ανύπαρκτες σπασμένες βάνες, εξαφανισμένα «τηλέφωνα» από τις ντουζιέρες και κάτω λιμνάζοντα νερά, ξεφλουδισμένοι τοίχοι, σκουριασμένοι και φθαρμένοι σωλήνες, βωμολοχίες στις μισορημαγμένες πόρτες.
Η κατάσταση δεν χρήζει περιγραφής. Και σε αυτά, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα σπασμένα εδώ και μήνες τζάμια, το φθαρμένο ξύλινο δάπεδο στο χώρο εκγύμνασης…και το σκουπιδότοπο στο περιβάλλοντα χώρο του Αθλητικού Κέντρου που όχι μόνο αποτελεί εστία μόλυνσης για τα παιδιά μας αλλά και παγίδα τραυματισμού τους αφού είναι ξεκολλημένες οι πλάκες στην είσοδο του γυμναστηρίου.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, για το χάλι αυτό δεν ευθύνεται ο ένας και μοναδικός υπάλληλος του γυμναστηρίου μας, άλλωστε όλα έχουν αφεθεί στα χέρια του και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει εκκλήσεις προς τους υπευθύνους της δημοτικής αρχής για να διορθώσουν κάποια πράγματα. «Δεν έχουμε χρήματα…» η μόνιμη καραμέλα των τελευταίων ετών.
Το μόνο που βλέπουμε είναι η ίδια εικόνα εγκατάλειψης όπου κι αν στρέψουμε τη ματιά μας, με αποκορύφωμα τα καλώδια από τα δυο αλεξικέραυνα στις γωνίες του κτιρίου να κρέμονται και να μην είναι γειωμένα!
Δυστυχώς το Αθλητικό Κέντρο παρουσιάζει μια έντονη εικόνα εγκατάλειψης, μαρασμού και αδιαφορίας των υπευθύνων…εγκατάλειψη που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση; Αθλητικό Κέντρο Δήμου Δελφών για ιδιωτική χρήση;
Απορίας άξιο είναι ότι Δημόσιοι υπάλληλοι και οποιοσδήποτε που δεν έχει σχέση με το επάγγελμα του γυμναστή χρησιμοποιούν το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου και το μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου για να γυμνάζουν μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά και ασφαλώς έναντι μηνιαίας συνδρομής.
Εφόσον ο Δήμος δεν μπορεί να συντηρεί το Αθλητικό Κέντρο και το μικρό γήπεδο γιατί δεν υποχρεώνει τους Συλλόγους να καλύπτουν τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα;
Τελειώνοντας να σας θυμίσουμε την εποχή που έπαιζε μπάσκετ ο Γ.Α.Σ. Άμφισσας μεσουρανούσε το κλειστό γήπεδο του ή μπαλόνι, πραγματικό στολίδι για την πόλη μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα το 2011 θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βοηθητικό γήπεδο για το κοινό ή για κάποια παιδιά που θέλουν να παίξουν και δεν μπορούν π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών, το αφήσαμε και ρήμαξε, δεν ενδιαφέρεται κανένας για την αποκατάσταση του.
Αλήθεια τι απέγινε το πολυδιαφημιζόμενο Κολυμβητήριο της Άμφισσας;!!


"Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" .....
Οι φωτογραφίες αφιερωμένες στους υπεύθυνους - ανεύθυνους της πόλης που δεν μπορεί το 2012 να προσφέρει ούτε έναν χώρο της προκοπής να παίζουν τα παιδιά της.
Για να κοπούν τα χόρτα και να εξωραϊστεί ο χώρος χρειάζονται χρήματα άραγε;
Μάλλον δεν φταίει η οικονομική κρίση αλλά η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. Κύριε Δήμαρχε, κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε του Αθλητισμού περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: