Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ



Την Τετάρτη 23-5-2012 στο Δημαρχείο Ιτέας, έγινε συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ <<ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ>>. Στη συγκέντρωση που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου περίσσεψε η αγανάκτηση για τις συνεχείς αυθαιρεσίες της ΔΕΗ στους λογαριασμούς του ρεύματος, για τις υπερβολικές χρεώσεις καθώς και για την άκρατη φορομπηξία της κυβέρνησης στο όνομα των μνημονίων.


Παραβρέθηκαν και δήλωσαν συμπαράσταση εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Δρακάκης ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Μέγκος. Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:


α) Να σταλεί το ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο
β) Να τεθεί το παραπάνω θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 24-5-2012 και
γ) Να γίνει τη Παρασκευή 25/5/2012 παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική ΔΕΗ με αίτημα τη διόρθωση των αυθαίρετων λογαριασμών.


Επειδή οι λογαριασμοί ΔΕΗ, τα χαράτσια , η ανεργία , η υποαπασχόληση μας πνίγουν και  επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.


( Aκολουθεί  ολόκληρο το ψήφισμα )

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ`

Όλοι εμείς οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δελφών,  που έχουμε συμβληθεί με την ΔΕΗ Α.Ε για την παροχή ρεύματος, συγκεντρωθήκαμε σήμερα 23/05/2012 και διαπιστώσαμε τα εξής:

Προ ημερών λάβαμε τους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους οποίους:


Α)  έχει συμπεριληφθεί και το Ειδικό τέλος Ακινήτων χαρακτηρίζοντάς το ως <<ανεξόφλητο ποσό>> ή σημειώνετε ότι το έχετε αποστείλει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ <<επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ>> ή έχετε αυθαίρετα εισπράξει δόση <<έναντι>> από το ποσόν που σας απεστάλη για εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος για το ΕΕΤΗΔΕ και το υπόλοιπο το έχετε αποστείλει στην Εφορία κλπ.
Β) Οι λογαριασμοί <<ΕΝΑΝΤΙ>> που έχουν αποσταλεί έχουν υπερκοστολογηθεί τουλάχιστον με διπλάσιο ή πολλαπλάσιο συντελεστή.
Γ) Στα έντυπα των άνω λογαριασμών εξακολουθεί να αναφέρεται ότι <<η ΔΕΗ βάσει των νόμων 25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93 και 2644/98 είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά υπέρ Δήμων - ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη, καθώς και για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (Ν. 4021/11)>> και να μας τρομοκρατεί με την πηχυαία προειδοποίηση-ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ.


Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι όλο αυτό το αλαλούμ με τους λογαριασμούς κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου που ο Ελληνικός λαός βάλλεται από παντού, προκειμένου να εισπραχθούν τα ποσά που πρέπει να δοθούν στους δανειστές, χωρίς να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την άποψη ότι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως η ηλεκτρική ενέργεια, οι αυθαίρετες υπερβολικές αυξήσεις τιμών και οι <<έναντι>> υπερκοστολογημένες καταναλώσεις για να μην δαπανηθούν χρήματα για τις καταμετρήσεις  μόνο προς όφελος των καταναλωτών δεν μπορεί να είναι.


Ζητάμε να απαλλαχθούμε από το χαράτσι όπως απαλλάχθηκε π.χ. ο Μυτηλιναίος με τα εκατοντάδες οικήματα (Άσπρα Σπίτια) και πιθανόν άλλοι.

Καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας τον κ. Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο πλάι μας και να μας στηρίξουν.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους υποψήφιούς τους να σταθούν αρωγοί στον αγώνα μας.

Φτάνει πια, δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλα βάρη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: