Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ;;;


Το "χαρτί" της ακυβερνησίας θα παίξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όπως όλα δείχνουν οι κάλπες τελικά θα στηθούν εκ νέου στις 10 Ιουνίου, εκτός δραματικού απροόπτου.

Ποιο μπορεί να είναι αυτό το απρόοπτο: Να υπάρξει στήριξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων από μεγάλο αριθμό βουλευτών είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ είτε και των δύο. Χωρίς να αποκλείεται και απλή ψήφος ανοχής.
Ο Α.Σαμαράς ολοκληρώνει αυτή την ώρα την συνάντησή του με τον Ε.Βενιζέλο και παραδίδει αμέσως μετά την διερευνητική εντολή, την οποία παραλαμβάνει ο Α.Τσίπρας.
Αλλά ο Α.Τσίπρας θα εξαντλήσει το δικαίωμα που του δίνει το Σύνταγμα, προσβλέποντας σε διασπάσεις των άλλων εκλογικών κομμάτων, όπως είπαμε ή σε ψήφο ανοχής. Αν αποβεί άκαρπη την παίρνει ο Ε.Βενιζέλος, ο οποίος πιθανότητα θα την καταθέσει εντός της ίδιας ημέρας, προκειμένου να πάμε σε νέες εκλογές στις 10 Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση της μικρής εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που προηγήθηκε της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να οριστικοποιηθεί η θέση τιου κόμματος στις προτάσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η πρόταση 6 σημείων τα κυριώτερα των οποίων είναι: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, Διαπραγμέτευση όρων του Μνημονίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η θέση της χώρας στο ευρώ και την Ευρωζώνη - Πρωθυπουργό ευρύτερης αποδοχής.

Στη συνεδρίαση υπήρξαν διαφωνίες καθώς ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Χρυσοχοίδης υποστήριξαν ότι το ΠαΣοΚ δεν πρέπει να επανακαθορίζει τη στάση σε σχέση με τα άλλα κόμματα αλλά οι συγκλίσεις πρέπει να γίνουν βάσει προγράμματος. Είναι η πρώτη εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχεται μία ημέρα πλην την παροιμιώδη ήττα που τους έφερε σε ποσοστά 1974.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τον κ. Σαμαρά, ενω η συνάντηση με την γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα δεν θα πραγματοποιηθεί διότι δεν κρίθηκε απαραίτητη.

Όλα δείχνουν ότι πάμε σε νέες εκλογές με κινδύνους για όλους: Για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να εξαερωθούν εντελώς, με την Αριστερά να χρεωθεί το άγονο της ακυβερνησίας, τους Ανεξάρτητους Έλληνες να πιεστούν εκλογικά από το δίλημμα της ακυβερνησίας και τους μόνους που δείχνουν ότι θα σταθούν και πάλι άνετα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυτή για ένα απλό λόγο: Τους βρίζουν όλοι, από το ΚΚΕ μέχρι τον Π.Καμμένο και αυτό λειτουργεί συσπειρωτικά σε ένα εκλογικό σώμα που έχει βαρεθεί τις υποκρισίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: