Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!

Άτακτη υποχώρηση χαρακτηρίζεται από κύκλους της Μήλου η απόφαση του Οδυσσέα Κυριακόπουλου να κλείσει τη μονάδα περλίτη της «S&B» στο Τσιγκράδο την περασμένη εβδομάδα.


Όπως εκτιμούν, η κίνηση αυτή συνδέεται με την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον βιομήχανο για την απόρριψη των αποβλήτων στη θάλασσα σε φυλάκιση 28 μηνών. Παραμένει άγνωστο αν το εργοστάσιο λειτουργήσει ξανά, ενώ προς το παρόν οι 15 εργαζόμενοι μετακινήθηκαν στις κεντρικές επιχειρήσεις της εταιρείας στα Βούδια.
Όπως εκτιμούν ορισμένοι, ίσως να πρόκειται για κίνηση στρατηγικής του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο είτε θέλει να συνεχίσει να πετάει τον υπέρλεπτο περλίτη στη θάλασσα εκβιάζοντας με «λουκέτο», είτε έχει θέσει σε εφαρμογή ένα άλλο σχέδιο, που σύντομα θα αποκαλυφθεί…
Όπως και αν έχει, η κίνηση αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη της ψυχολογικής πίεσης και της τρομοκρατίας που υφίστανται τόσο καιρό οι κάτοικοι της Μήλου, τους οποίους ορισμένοι πίεζαν να σταματήσουν τις καταγγελίες για τη ρυπογόνο δράση του βιομήχανου, ειδάλλως εκείνος θα έκλεινε τα εργοστάσια και εκατοντάδες εργαζόμενοι θα έχαναν τη δουλειά τους. Ένα σενάριο, όμως, που δεν συμφέρει την εταιρεία, καθώς όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb, έχει πλουτίσει από την εκμετάλλευση των ορυκτών του νησιού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του α' εξαμήνου, τα κέρδη της «S&B» εκτινάχθηκαν στα 10,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 85%!
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αυτή είναι η τρίτη ανάλογου περιεχομένου κίνηση του ομίλου, μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων για τον χρυσό και τη γεωθερμία. Την ίδια ώρα η εταιρεία υποστηρίζει, ότι η λειτουργία του ορυχείου και της πρόθραυσης στο Τσιγκράδο θα συνεχίσει κανονικά.
Το εργοστάσιο θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα λειτουργίας για την περίπτωση που υπάρχει έξαρση ζήτησης και η οποία δεν μπορεί να καλυφτεί διαφορετικά.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ιστοσελίδα της Μήλου «πρόθεση της S&Β είναι η λειτουργία επεξεργασίας στο Τσιγκράδο να προσαρμοστεί και αυτή στα δεδομένα που θα προκύψουν από την διερεύνηση λύσεων στα πλαίσια της υφιστάμενης αδειοδότησης των Βουδίων. Οι προτάσεις μας θα κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι τον Νοέμβριο του 2012. Στα πλαίσια της διερεύνησης του βέλτιστου.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη επίσημες πληροφορίες λένε, οτι η συμφωνία με τον Μυτιληναίο, 'ακυρώθηκε' με πρωτοβουλία του Μυτιληναίου. Απλώς, δεν ήθελε και άλλο μέτωπο και μάλιστα επειδή είναι 'γάτα' είπε οτι το ξαναβλέπει μετά τις άδειες και τα λοιπά. Η πηγή πάντως είναι έγκυρη. Λέτε;...

Ανώνυμος είπε...

Η φάρμα των ζώων (Δελφιώτικη έκδοση).
Καλά στην Μήλο, εκεί έχουν και περλίτη και χρόνο με το χρόνο ο τουρισμός αυξάνεται και ξανααυξάνεται. Εδώ στους Δελφούς έχετε καταλάβει τι γίνεται; Τόσα χρόνια βωξίτης και πάλι βωξίτης και φτώχια και πάλι φτώχεια και ο τόπος έχει ερημώσει και … τα ζώα μου αργά κυριολεκτικά. Γιατί καλά όποιος τα πιάνει κάτω από το τραπέζι για να μας ξεπουλήσει. Τους άλλους; Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις όποιον λέει ναι στην βιομηχανική όψη της Ιτέας αλλά θέλει δήθεν και τουρισμό; Πώς να χαρακτηρίσεις όποιον λέει ναι στις εγκαταστάσεις βωξίτη στην Ιτέα για να μην κλείσουν τα μαγαζιά όταν τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο; Γιατί κλείνουν αφού δεν έφυγαν ακόμα οι εγκαταστάσεις; Πώς αλλιώς να πεις όποιον δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμα να αρπάξει τον κάθε πολιτικάντη που μας δουλεύει και να τον φτύνει μέχρι να πνιγεί; Πνευματικά ανάπηρο; Να καταλήξουμε ότι έχουν το ακαταλόγιστο, να μην τα βάλουμε με τους βλάκες. Διάβασε κανείς την σημερινή ΩτΦ; Τι δεν καταλάβαμε; Μούουουουου……
Το παιχνίδι παίζεται στο ΚΑΣ που τα λαμόγια προωθούν τον επίσημο χαρακτηρισμό της Ιτέας ως βιομηχανική περιοχή, και τα τσιράκια τους μας δουλεύουν, κάνουν αντιπερισπασμό ότι δήθεν ανακάλυψαν ότι η Ιτιά θάβεται τουριστικά συστηματικά, ότι η Ιτιά έχει παραλίες, ναι σοβαρά έχει παραλίες που κάνεις και μπάνιο άμα θές, και ανακάλυψαν και τον τροχό και την φωτιά, ναι ,και θα μας πούν και για τον χειμερινό και ορεινό τουρισμό, για τους Δελφούς τι να πούνε, ποιος τους χ..ζει τους Δελφούς (και αυτό κυριολεκτικά) καθίστε στην Ιτιά να τους λέτε μπράβο σήμερα που το κατάλαβαν. Τι θα κάνετε όμως αύριο, όταν οι πολιτικάντηδες σας πούν ότι ήθελαν αλλά, να , δεν πρόλαβαν, το ΚΑΣ επέτρεψε να γίνει η Ιτιά βιομηχανική πόλη για πάντα, τι να κάνουμε, Μπέεεεεεεε….Κό κο κο κο κο…..Ότι και να κάνετε θα είναι αργά…..νιάου.