Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ Η΄ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ Iteanews

Οδηγώντας σήμερα το μεσημέρι από Άμφισσα προς Ιτέα, μέτρησα οκτώ φορτηγά αυτοκίνητα που μετέφεραν βωξίτη. Τα επτά δεν είχαν τοποθετήσει το κάλυμμα της καρότσας που προβλέπει ο νόμος. Εκτός της υπερβολικής ταχύτητας με τόσο φορτίο, που τη μέτρησα με το δικό μου κοντέρ για ενάμιση χιλιόμετρο περίπου και ήταν 95 με 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, εκτός τις πέτρες και τη σκόνη, δύο από τα αυτοκίνητα αυτά πατούσαν διπλή γραμμή χωρίς λόγο και εμπόδιζαν την ασφαλή προσπέραση.
Τα ερωτήματα μου είναι, αν ελέγχεται η λειτουργία του κόφτη, αν ελέγχεται ο ταχογράφος, αν η Τροχαία που το γνωρίζει έχει προβεί σε κλίσεις ή έστω σε συστάσεις και ανακοινώσεις. Φτάνοντας στην Ιτέα απέναντι από το Γυμνάσιο - Λύκειο ήταν άλλο φορτηγό παρκαρισμένο επάνω στην εθνική οδό κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς Άμφισσα και αναγκάστηκα να οδηγήσω προς τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας διότι αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Άμφισσα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα λόγω του παρκαρισμένου φορτηγού!
Όποιος γνωρίζει τη λέξη ασφάλεια και τι είναι η ανθρωπινή ζωή ας ευαισθητοποιηθεί. Οι ψήφοι πάνε και έρχονται οι ζωές μας όχι!
Υ.Γ. Στη φωτογραφία που τράβηξε η σύζυγος μου είναι ένα από τα φορτηγά.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τα δύο. Εχει κανείς αμφιβολία; μόνο οι ίδιοι γιά το δεύτερο και η Τροχαία και γιά τα δύο.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά και ω προχτές έπεσα σε ένα φορτηγό τους που έτρεχε δαιμονισμένα και πολλά πετραδάκια έπεφταν στο παρμπρίζ μου. Δεν θα σχολιάσω φυσικά το χρώμμα του δρόμου από ιτέα μέχρι τοπόλια που είναι κόκκινο. Απ το κακό τους κοκκίνησαν ε;