Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;


Πώς να περιμένουμε τουριστική ανάπτυξη, όταν οι αιρετοί μας αδιαφορούν για την Περιφέρεια ή και τους Δήμους τους; Απούσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Τουριστική Έκθεση FILOXENIA της Θεσσαλονίκης! Φαίνεται πως οι ομορφιές της Στερεάς δεν αξίες προβολής όπως και τα αρχαία μνημεία μας, “κράχτες” τουρισμού και ανάπτυξης. Σήμερα αναρτήσαμε ένα άρθρο* που αναφέρει πως ο τουρισμός μειώνει την ανεργία! Ούτε αυτό θα το ξέρουν!

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ www.lamiastar.gr :

Την παντελή απουσία της Περιφέρειας Στερεάς από την Τουριστική Έκθεση Filoxenia της Θεσσαλονίκης, επικρίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ευρυτανίας Γιάννης Ματζούφας.
Ο ίδιος συμμετείχε με δικά του μέσα και όπως λέει, απορεί γιατί απαξιώθηκαν και τα Χιονοδρομικά μας Κέντρα αλλά και οι ορεινές περιοχές μας που θα μπορούσαν να τύχουν την καλύτερη Ελληνική και Διεθνή προβολή.



*ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ:

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο μόνος κλάδος που αντιστάθηκε στην ανεργία

Αύξηση της απασχόλησης στον τουρισμό, τον Αύγουστο, δείχνουν τα στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από την έρευνα του Ινστιτούτου, στα ελληνικά ξενοδοχεία το Μάιο του 2011 εργάζονταν 111.900 άτομα και τον Αύγουστο 137.300.
Όπως διαπιστώνεται σε σχέση με το 2010, η απασχόληση το μήνα Μάιο κατά το τρέχον έτος, εμφανίζεται αυξημένη κατά 0,23% και τον Αύγουστο κατά 8,59%. Σε περιφερειακό επίπεδο, η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης (-19,4%) καταγράφεται στην Αττική.

Σημαντική άνοδος απασχολουμένων που υπερβαίνει το 20%, καταγράφεται στις περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων νήσων. Το γεγονός αυτό αντανακλά την πολύ καλή πορεία των παραθεριστικών ξενοδοχείων της νησιωτικής χώρας κατά τους θερινούς μήνες.
Σημειώνεται ότι το 23,5% των εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία το μήνα Αύγουστο και το 21% το Μάιο ήταν αλλοδαποί.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κλεινουν τα Ξενοδοχεια στην περιοχη μας βρε αχρηστοιοιοιοιοι. Αλλα ο δρομος για την Πενταγιου,αααα,ολο κι ολα!!

Ανώνυμος είπε...

Μια τρυπα στο νερο.