Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«ΛΑΡΝΑΚΙ»-ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

     Στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μας πληροφόρησε ότι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα για το  «Λαρνάκι»…… .

     Το γεγονός συνέπεσε σχεδόν με mail (1)  από την «Κίνηση Για Την Σωτηρία Της Γκιώνας» με το οποίο μας κοινοποίησε ότι εντός της ημέρας αποστέλλει ταχυδρομικά (ή καταθέτει επι τόπου) την  αίτηση για στοιχεία που αφορούν ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΙΣΤΡΟΣ» (2) στις 15 Απριλίου του 2011, σχετικά με το Λαρνάκι. Εν συντομία το δημοσίευμα αυτό αναφέρει ότι πριν λίγο καιρό τρείς φορείς του Δημοσίου (Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο και Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) προέβησαν σε τρεις αντίστοιχες διοικητικές πράξεις (το δημοσίευμα τις ονομάζει ΕΔΕ) σχετικά με το αν υπάρχει παράνομο μπάζωμα στο Λαρνάκι. Αυτά που αναφέρει το δημοσίευμα αυτό μόνο ως φάρσα μπορούν να εκληφθούν διότι εκ πρώτης δίνεται η εντύπωση ότι καμία Υπηρεσία δεν διαπίστωσε παρανομία αλλά ούτε και ύπαρξη μπαζώματος !!!!.

     Το θέμα είναι δυστυχώς   πολύ σοβαρό για την Ιτέα και όλο τον Δήμο Δελφών και για το λόγο αυτό,  Η ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”, έχοντας υπ’ όψη το δημοσίευμα του «ΜΑΙΣΤΡΟΥ» έχει ήδη απευθυνθεί στο Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο ζητώντας σχετικά στοιχεία με σκοπό να απευθυνθεί στην συνέχεια και στην Κτηματική Υπηρεσία και να μελετήσει το θέμα πριν προβεί σε ενημέρωση των μελών της και των πολιτών. Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή το πρωί δημοσιεύουμε την αίτηση της «Κίνησης Για Την Σωτηρία Της Γκιώνας» και αναδημοσιεύουμε το επίμαχο δημοσίευμα του «ΜΑΙΣΤΡΟΥ».

     Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι σίγουρα η απόφαση της Περιφέρειας σχετικά με την ΜΠΕ για τις εγκαταστάσεις βωξίτη δυτικά της Ιτέας δεν μπορεί να εκληφθεί υπ’ όψη από το Λιμενικό Ταμείο σαν επιχείρημα για την ανανέωση της παραχώρησης για το μπαζωμένο τμήμα απλούστατα επειδή σύμφωνα με τον Καλλικράτη Άρθρο 172 (βλ. σχετική καταγγελία) υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα όχι μόνο για την ισχύ της αλλά και για τους συμμετέχοντες και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη.

     Ιδίως τώρα που επισημοποιήθηκε η εξαγορά και συγχώνευση των δραστηριοτήτων βωξίτη της S&B στην Φωκίδα από την Δελφοί - Δίστομο του Ομίλου Μυτιληναίος, το νέο σχήμα διαθέτει και σκάλα φόρτωσης στον κόλπο της Αντίκυρας και δυνατότητα πρωτογενούς επεξεργασίας του ορυκτού όπως έπραττε η Δελφοί- Δίστομο ως σήμερα. Άρα το  ζητούμενο είναι  ποιο επιχείρημα μπορεί να υπερκαλύψει η υγεία των κατοίκων και την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας των Δελφών και του λιμανιού τους (Ιτέας) στον τουρισμό σε συνεκτίμηση με την οικονομική πραγματικότητα που ζούμε και τις αναμενόμενες δυσχερείς εξελίξεις στον τομέα αυτό. Απ’ ότι φαίνεται, τέτοιο επιχείρημα δεν υπάρχει.  Θα επανέλθουμε σύντομα. ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”

(1 2) Ακλουθούν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΜΑΙΣΤΡΟΣ» (κλικ για μεγέθυνση) και το e-mail από την «Κίνηση Για Την Σωτηρία Της Γκιώνας»


                      ΠΡΟΣ :
1.ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ  ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
      Τ.Κ. 33200 ΙΤΕΑ
2.ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ Τ.Κ. 33200 ΙΤΕΑ
3.ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
       ΦΩΚΙΔΑΣ Τ.Κ. 33200 ΑΜΦΙΣΣΑ
      

ΑΠΟ

1.  Κίνηση Για Την Σωτηρία Της Γκιώνας
Γεώργιος Κόλλιας
Ναυπλίου  75, ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ.Κ. 16674  ΤΗΛ: 6944604531
          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                        
  4.Γ 1. Γενικό Επιθεωρητή  Δημόσιας Διοίκησης
           Λ. Κηφισίας 1-3  2ος όρ. Τ.Κ. 11523 ΑΘΗΝΑ
 2.  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
       Τ.Κ. 33100 ΑΜΦΙΣΣΑ

FAX: 2109601433

Αρ. εγγράφου: 74
9 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΤΗΣΗ
       ΘΕΜΑ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΠΑΖΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΙΤΕΑΣ
Σύμφωνα με το συνημμένο δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΪΣΤΡΟΣ στις  15 Απριλίου του 2011, τρεις Υπηρεσίες του Δημοσίου  μια  εκ των οποίων και η δική σας (Λιμεναρχείο Ιτέας, Λιμενικό Ταμείο  και Κτηματική Υπηρεσίας του Δημοσίου), προέβησαν σε αντίστοιχου αριθμού διοικητικές πράξεις (που το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ΕΔΕ) προκειμένου να διαπιστωθεί το βάσιμο ή μη των ισχυρισμών παρελθόντος δημοσιεύματος της ίδιας εφημερίδας σχετικά με παράνομο μπάζωμα της θάλασσας στην περιοχή Λαρνάκι. 
Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα και οι τρεις υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε παρανομία και (αν κατανοούμε ορθά τα γραφόμενα) μάλλον και ότι δεν υπήρξε καν μπάζωμα.
*Επειδή μπάζωμα επιφάνειας 108 στρεμμάτων υπάρχει αναμφισβήτητα και «ΑΔΕΙΑ» για το μπάζωμα αυτό δεν έχει αναβρεθεί ακόμα παρά τις έγγραφες σχετικές αιτήσεις, φορέων
*Επειδή το θέμα αφορά σοβαρή καταστροφή περιβάλλοντος και  η ύπαρξη και λειτουργία του συνόλου των εγκαταστάσεων αυτών: i) έχει και άλλα   προβλήματα νομιμότητας (περιλαμβανομένου του μπαζωμένου τμήματος) ii) προκαλεί πιθανότατα  σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους της δυτικής Ιτέας και iii) επιφέρει μεγάλη ζημιά στην τοπική και εθνική οικονομία αποτρέποντας την ανάπτυξη τουριστικής δραστηριότητας στους Δελφούς .
*Επειδή τα πιο πάνω έχουν ήδη καταγγελθεί επώνυμα στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και αναμένονται οι έλεγχοι και τα πορίσματα
*Επειδή προ ημερών δημοσιεύτηκε η αρχική συμφωνία πώλησης της περιουσίας αυτής από την S&B στον όμιλο Μυτιληναίου με μία εκ των εκκρεμοτήτων της συμφωνίας τον ακριβή προσδιορισμό της οικονομικής αξίας και των εγκαταστάσεων αυτών (και του δικαιώματος χρήσης του μπαζωμένου),  από κάθε προηγούμενη ή μελλοντική σχετική απόφαση της Υπηρεσίας σας προκύπτει άμεσα ή έμμεσα η μικρή ή η μεγάλη οικονομική υπεραξία ιδιωτικής περιουσίας  , με ταυτόχρονες όμως σοβαρές επιπτώσεις  στην κοινωνία της Ιτέας και του Δήμου Δελφών και στις έννοιες της ευνομίας  και της ισονομίας των πολιτών παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφα (ή να μας ενημερώσετε από πού μπορούμε να τα προμηθευτούμε)  του  αναφερόμενου στο δημοσίευμα του ΜΑΪΣΤΡΟΥ πορίσματος (ΕΔΕ ;) της Υπηρεσία σας  και τα όποια αναλυτικά έγγραφα στα οποία να αναφέρονται οι εμπλεκόμενοι που κατέληξαν σε αυτό το πόρισμα και τυχόν προσωπικές θέσεις του καθενός (αν προέκυψαν τέτοια στοιχεία από την διαδικασία).  
           
ΣΥΝ. ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ                                                               Ευχαριστούμε Πολύ
 Για την Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας

Γεώργιος Κόλλιας

                





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΑ..............ΩΠΑ.........ΩΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι συμβαίνει ρε παιδιά, εδώ καίγονται κ…λοι και δεν αντιδρά κανένας; Ούτε ένα σχόλιο ότι οι καταγγελίες λένε ανακρίβειες, ψέματα ή κάτι σχετικό; Ο κόσμος έχει αγριέψει από το ξεπούλημα που έφαγε τόσα χρόνια από την διαφθορά και την διαπλοκή και υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια εις βάρος των πολλών για να γεμίσει και άλλο η τσέπη των πολύ λίγων; Ότι και να κάνουν δεν θα περάσει. Ότι και να κάνουν θα εκπέσει με την πρώτη προσφυγή. Εγώ βλέπω μόνο κορόιδα εθελοντές εξιλαστήρια θύματα της εποχής και μπορώ να πω ότι μάλλον θα χαρώ αυτά που θα ακολουθήσουν. Τι να κάνω, ξέπεσα και εγώ μέσα στην απογοήτευσή μου και το έριξα στην χαιρεκακία. Το κακό είναι ότι δεν νιώθω να ντρέπομαι για αυτό και ξέρω πολύ καλά ότι δεν ήμουν έτσι.

Ανώνυμος είπε...

τι γινεται στην ΙΤΕΑ ρε παιδια????
αλλα...κολπα

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΚΟΛΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΑΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ.