Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΥΣΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ»


Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση για την λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλάς»...

υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, και τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζητά να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζομένους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους ενώ σημειώνει πως η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου δικαιούχου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της, τη χρονιά που θα γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.
«Η λήξη του μισθώματος και η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του φορέα ιδιοκτησίας του ακινήτου και του ενοικιαστή, οδηγεί στο κλείσιμο του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεταξύ άλλων σοβαρό πρόβλημα στους εργαζομένους οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητά να υπάρξει μια νέα προσπάθεια συμφωνίας για το αντίτιμο της μίσθωσης του ακινήτου, ακόμα και αν χρειαστεί άμεση νομοθετική ρύθμιση.

Χθες η ιδιοκτήτρια εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωση, γνωστοποίησε ότι το ιστορικό ξενοδοχείο, θα κλείσει στις 27 Δεκεμβρίου. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)



Δεν υπάρχουν σχόλια: