Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ


    Πολλοί ίσως δεν το γνωρίζουν αλλά η Αγία Ευθυμία έχει παραλία! Η περιοχή «Καμιώτισσα» δυτικά της Ιτέας ανήκει στο Δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Ευθυμίας.
    Στη περιοχή του μύλου «Κρυοπόταμος» που εκβάλει υπόγειο ποτάμι για δεκάδες χρόνια οι παλαιότεροι έπλεναν τα ρούχα τους λόγω έλλειψης νερού. Στο τέλος του μικρού όρμου σήμερα και πάνω στη παραλία υπάρχει μεγάλο στοκ βωξίτη της εταιρίας S&B.

    Μετά την παραλία σειρά έχουν τα βουνά της Αγίας Ευθυμίας;

    Με κοινή Υπουργική απόφαση επιτρέπονται οι επιφανειακές εξορύξεις στη θέση «Κοκκινάρι» από την ίδια εταιρία! Οι υποσχέσεις ότι η περιοχή «Βλαχοθανάσης» θα ήταν η τελευταία που θα γίνονταν εξορύξεις; Απλά έμειναν υποσχέσεις!

    Η Αγία Ευθυμία έχασε τη παραλία θα χάσει και τον πνεύμονα της; Τα δάση και το όμορφο τοπίο; Φορείς και κάτοικοι έχουν κάνει προσφυγές κατά της απόφασης για τις εξορύξεις. Η ευαισθησία δεν είναι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υπανάπτυξη και τον οικονομικό μαρασμό που βιώνει κάθε περιοχή που δραστηριοποιούνται μεταλλευτικές εταιρίες.

ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ: Η
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑΣ

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΑΡΙ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ποσοστο απο τους αγιοευθυμιωτες δουλευε ολα αυτα τα χρονια στην εταιρεια?τους πειραζε τοτε η παραλια τους?

Ανώνυμος είπε...

Οχι,τους πειραζε που δεν μπορουσαν να βρουν αλλου δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΤΩΡΑ,ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΝΕΣ..
ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ, ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ..

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΡΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε την προβακάτσια σου ή την βλακεία σου. Ποιός εχει μιλήσει για διώξιμο μέχρι τώρα απυροβόλητη εκτός απο τα φερέφωνα σαν εσένα; Τα ΝΟΜΙΜΑ!!

Ανώνυμος είπε...

OTAN ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΛΑΣΠΕΣ,ΣΚΟΝΕΣ ΚΛΠ,ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ,ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ?
ΑΝΤΕ,ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΜΑ..
ΣΠΙΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΚΟΝΟΠΑΝΟ..

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ σχόλιο:

Ναι, ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ, το ξαναλέω!

Όταν πριν τις τοπικές εκλογές κάποιοι έλεγαν για πλάκα ότι η Άμφισσα (δηλαδή ο καποδιστριακός δήμος Άμφισσας που περιλάμβανε και την Αγ.Ευθυμία) είναι παραθαλάσσιο μέρος, κάποιοι αφιονίζονταν...