Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΗ «ΛΑΡΝΑΚΙ»: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ! ΝΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ!


    Μετά τον ιστιοπλοϊκό οδηγό «VAGNON» ένας άλλος τουριστικός οδηγός, (για όσους προτιμούν διακοπές με τροχόσπιτο), δίνει μια ακόμη ντροπιαστική περιγραφή για την Ιτέα και συγκεκριμένα για την περιοχή «Λαρνάκι». Αποκαλούν την Ιτέα Θλιβερό θέαμα!!!

    Να περιμένουμε πρωτοβουλίες από τους τοπικούς μας άρχοντες για να τελειώσει επιτέλους η  εικόνα που μας δυσφημίζει;



    Από τον Οδηγό «Travels in a VW Camper» για ταξίδι του 2006 στην Ελλάδα. (http://www.langdale-associates.com/greece_2006/part_6~7/index.htm)



Μετάφραση bold του κειμένου που ακολουθεί:



     Κάπου ψηλά στο μισοσκόταδο ήταν οι Δελφοί. Όμως πρώτα έπρεπε να περάσουμε το καταθλιπτικό βιομηχανικό λιμάνι της Ιτέας, η περιοχή γύρω ήταν σημαδεμένη από τους άσχημους σωρούς από τα πρώην ορυχεία βωξίτη. Στη μουντή βροχή οι δρόμοι ήταν επικαλυμμένοι με βρώμικη κόκκινη λάσπη που ανακατευόταν από τα φορτηγά. Ήταν ένα θλιβερό θέαμα μετά το απολαυστικό Γαλαξίδι. Ευτυχώς αρχίσαμε την ανάβαση μέσα από τους ελαιώνες.






3 σχόλια:

Καρτερία είπε...

Προς σχολιαστή 1:55 μμ. Σ΄ ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στο blog μας αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύσουμε το σχόλιο σου, όσο και αν συμφωνούμε με τα γραφόμενα σου. Δώσε το ίδιο νόημα χωρίς χαρακτηρισμούς και θα το δημοσιεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η απόλυτη ξεφτίλα τού Κυριακόπουλου(τα ίδια έκανε στη Μήλο),τών Διευθυντών του και τών μπροστομούνων Δημάρχων και προέδρων τού Λιμενικού Ταμείου Ιτέας,όλα αυτά τα χρόνια που εκμεταλεύεται τον τόπο. Να καταδικάζει μαζί με τα φερέφωνά του τόν άλλον τομέα ανάπτυξης τού τόπου τον Τουρισμό. Αλλά ας όπτονται και οι ευκολόπιστοι Δελφιώτες και Γαλαξιδιώτες που νομίζουν οτι δεν τούς επηρεάζει όλη αυτή η ασχήμεια. "Μιά από τις τις τιμωρίες τής άρνησης συμμετοχής στα κοινά(θα έλεγα γιά την Ελλάδα παρεμπόδισης από τα κόμματα),είναι να καταλήξεις να κυβερνάσαι από κατωτέρους σου".Πλάτων. Εσείς, καρεκλακηδες οι τής Τοπ.Αυτ. Φωκ., Κατσαρέ που θέλεις να τρέξεις την απόφαση αύριο, προσέξτε καλά γιατί όταν θ αρχίσει το γιαούρτωμα και για σάς,θα φύγετε από το Νομό. Επεξήγηση τής λέξεως "μπροστομούνα = μπροστοποδιά = η ποδιά όπου οι νοικοκυρές σκούπιζουν τα χέρια τους ,παλιότερα από χονδρό ύφασμα σαν την πέτσα τών αρχόντων μας πφ..και χιλιομπαλωμένη σάν τις πληγές που αφήνει ο Κυριακόπουλος στην πατρίδα μας.(Με όλο τον σεβασμό στήν αγαπημένη ποδιά τής μάνας πού με στερήσεις μάς μεγάλωσε).

Ανώνυμος είπε...

Αυτό από τον ιστιοπλοϊκό οδηγό το έχετε δημοσιεύσει, για να τα ανεβάσω μαζί;

Χαιρετισμούς από τη Χαλκιδική!