Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανένδοτος Καρυστιανού κατά Αδειλίνη - «Σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος, ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη»

«Γιατί η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια;» διερωτάται με νόημα η χαροκαμένη μάνα και πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 2023





Χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα», τόνισε η Μαρία Καρυστιανού, ασκώντας αμείλιτη κριτική στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη για τις χθεσινές δηλώσεις της, στο φόρουμ των Δελφών, εξαπολύοντας παράλληλα βολές για τις προαγωγές της.

Η εισαγγελέας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων με τις αναφορές της στο φόρουμ των Δελφών, όταν υπεραμύνθηκε των χειρισμών της στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα είπε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιανδήποτε συγγενή προσέφυγε σε εμένα σε ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η δικαιοσύνη, τον παρέπεμψα να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

«11 μήνες μετά δόθηκε εντολή απ’ την κ. Αδειλίνη να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να τα δει με σεβασμό. Λίγο αργά δεν ήταν;»

Εν συνεχεία, αρνούμενη να συνεχίσει να δώσει συνέχεια στα όσα μεταφέρονται για τον διάλογο μεταξύ συγγενών και εισαγγελέως, η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» τόνισε ότι «πρωτίστως θα περίμενε από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να αποφύγει τέτοιους σχολιασμούς, για τα όσα λέγονται στο γραφείο της και να απαντήσει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια».
«Χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα. Να απαντήσω επίσης σχετικά με αυτό που είπε ότι έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Λαρίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να της θυμίσω ότι αυτό έγινε τον 11ο μήνα και μέχρι τον 11ο μήνα -μέχρι δηλαδή να ακουστεί η άποψη της Ευρωπαίας εισαγγελέως- τα δικά μας τα αιτήματα παρέμεναν στην τύχη τους. Τίποτα δεν γινόταν. Και ξαφνικά 11 μήνες μετά δόθηκε εντολή απ’ την κ. Αδειλίνη να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να τα δει με σεβασμό. Λίγο αργά δεν ήταν;» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κα Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς» είπε η κ. Καρυστιανού.
«Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει το κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε; Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής και δικαιοσύνης και για κράτος δικαίου η κυρία Αδειλίνη» πρόσθεσε η Μαρία Καρυστιανού, κάνοντας λόγο για μια «ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα».
«Χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα. Να απαντήσω επίσης σχετικά με αυτό που είπε ότι έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Λαρίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να της θυμίσω ότι αυτό έγινε τον 11ο μήνα και μέχρι τον 11ο μήνα -μέχρι δηλαδή να ακουστεί η άποψη της Ευρωπαίας εισαγγελέως- τα δικά μας τα αιτήματα παρέμεναν στην τύχη τους. Τίποτα δεν γινόταν. Και ξαφνικά 11 μήνες μετά δόθηκε εντολή απ’ την κ. Αδειλίνη να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να τα δει με σεβασμό. Λίγο αργά δεν ήταν;» τόνισε χαρακτηριστικά.


«Γιατί η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια;»

«Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει», σχολίασε αναφορικά με το γιατί δεν διαβιβάζει στη Βουλή αμελλητί δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα και συμπλήρωσε: «Δεν σκόνταψε στο όνομα αυτό; Δεν έπρεπε να πάει αμελλητί στη Βουλή; Γιατί μπήκε στο αρχείο; Μήπως γιατί έτσι όλα μπαίνουν στο αρχείο; Και μήπως γι’ αυτό τελικά η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια; Ποια είναι τα κριτήρια ακριβώς; Να μην εφαρμόζεις τους νόμους όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα; Αυτό λοιπόν δεν θα γίνει στην περίπτωση των Τεμπών. Στην περίπτωση των Τεμπών όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».
Ακόμα η Μαρία Καρυστιανού τόνισε σχολιάζοντας την ομιλία της εισαγγελέως ότι «αν έλειπε η εικόνα και οι ονομασίες, θα έλεγα ότι άκουγα δύο κυβερνητικούς εκπροσώπους… Ήταν δύο κυβερνητικοί εκπρόσωποι που μας έλεγαν το ίδιο αφήγημα, του “ανθρώπινου λάθους” και ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη και μπάζωμα. Αυτά πλέον δεν γίνονται πιστευτά και κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, ουσιαστικά μας επιβεβαιώνουν αυτό».
Αναφορικά με την αναφορά της Γεωργίας Αδειλίνη, που έκανε λόγο για χρόνο ρεκόρ στις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, η πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023, επισήμανε ότι «εμένα μου έκανε εντύπωση πως είπε ότι η ανακριτική διαδικασία οδεύει προς το τέλος της. Είμαστε σοβαροί; Εμείς ακόμα μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων, δεν έχουμε τα βίντεο, δεν έχουμε τα ηχητικά, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Γιατί σκοτώθηκαν οι δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών; Δεν ξέρουμε τίποτα και βαίνει προς το τέλος; Ποιο τέλος; Το τέλος της συγκάλυψης, του εγκλήματος; Όχι, δεν θα υπάρξει τέλος, το τέλος θα είναι αλλιώτικο αυτή τη φορά. Άρα θεωρώ ότι η ανακριτική διαδικασία τώρα ουσιαστικά έχει αρχίσει, εδώ και λίγους μήνες να δουλεύει σοβαρά. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε ό,τι χαμένο στοιχείο ανακριτικό φρόντισαν να χάσουμε, επομένως έχουμε δρόμο μπροστά μας»
«Και στο μόνο που θα συμφωνήσω με την κ. Αδειλίνη είναι ότι ο χρόνος δεν είναι το ζητούμενο, να γίνουν γρήγορα όλα. Το ζητούμενο είναι να γίνουν σωστά. Θα συμπληρώσω, λοιπόν, στην κ. Αδειλίνη, είναι να γίνει η ανακριτική διαδικασία προς τη σωστή κατεύθυνση και να αναδειχτούν αυτά που πρέπει να αναδειχθούν ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν» καταλήγει.

«Το οριστικό τέλος θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, μόνο εμείς οι γονείς»

Πλην της κας Καρυστιανού, την εισαγγελέα κ. Αδειλίνη διαψεύδει με τη σειρά του και ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τα δίδυμα παιδιά του, αλλά και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιάς αν και «δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί (σ.σ στη συνάντηση συγγενών των θυμάτων με την κ. Αδειλίνη)», αλλα μιας και το ανάφερε πρέπει να βγω να πω την αλήθεια».
Αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν ένας από τους 6 πατεράδες που ήταν παρών στη συνάντηση με την εισαγγελέα, ο κ. Πλακιάς υποστήριξε:
«Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανά κεράκι και να πηγαίνουμε και καμιά φορά για να μας βοηθήσει».
«Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας. Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα ή όχι. Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι.
Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος, πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα ΤΕΜΠΗ.
Γιατί ειμαι σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα δεν καταλάβατε ποιος είμαι ίσως και να έχετε δίκιο μιας και το παρουσιαστικό μου γενικά δεν μαρτυρα την πραγματική μου ηλικία.
Αλλα ας αφήσουμε τη έγινε εκείνη την ημέρα και να επικεντρωθούμε στο σήμερα. Στο σήμερα που μετα από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιων μας.
Αλλα να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο ΤΕΛΟΣ αυτής της διαδρομής μόνο που το οριστικό ΤΕΛΟΣ θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ωρα μόνο εμείς οι ΓΟΝΕΙΣ
Γι αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ», υπογράμμισε ο κ. Πλακιάς.


plakias_adeilini_75968_1.webp

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Δικαιοσύνη , δεν ήταν και δεν είναι ανεξάρτητη στην χώρα μας. Ας θυμηθεί κανείς την περικοπή των συντάξεων -για εθνικούς λόγους- .Ας θυμηθεί κανείς πως οι «επενδύσεις» σε αιολικά και φ/β ξεπερνούν κάθε περιβαλλοντικό εμπόδιο και παίρνουν εγκρίσεις fast track- για την ...-σωτηρία του πλανήτη-..
Ένα σύστημα που φαίνεται περισσότερο αντιπροσωπευτικό είναι το σύστημα επιλογής των γενικών εισαγγελέων στις Η.Π.Α.
Βέβαια εκεί η πληροφόρηση του πολίτη-ψηφοφόρου, ελέγχεται ΠΛΗΡΩΣ από τα ΜΜΕ που ανήκουν στους ολιγάρχες.
Τελικά...από τότε που σηκωθήκαμε στα δύο πόδια...αυτός που έχει το μαχαίρι τρώει πεπόνι.