Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Καιρός: Επιστρέφει σταδιακά το καλοκαίρι- Λιακάδα αλλά και τοπικές βροχές

Πρόγνωση για πρόσκαιρες βροχές και στην Αττική μετά το μεσημέρι


Αίθριος γενικά καιρός με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με έμφαση στα βορειοανατολικά. Άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τις πρω΄τες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στο νοτιονατολικό Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, με έμφαση στην Αν. Μακεδονία και στη Θράκη. Στη Θράκη είναι πιθανό οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τμήματα του νομού αναμένεται στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση παντού έως τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: