Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Τρείς χιλιάδες κόσμος στην Κηδεία του Γιάννη Σκαφτούρου στο Γαλαξίδι!





 


Ο Γιάννης Σκαφτούρος κηδεύτηκε στο Γαλαξίδι -Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των εκτελεστών 

Πλημύρισε το Γαλαξίδι από κόσμο για την κηδεία του 55χρονου επιχειρηματία. Η οικογένεια του εκλιπόντα είχε κλείσει σχεδόν όλα τα μαγαζιά στο Γαλαξίδι μετά την κηδεία για τον καθιερωμένο καφέ της παρηγοριάς στους φίλους και συνεργάτες που τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο 55 χρόνος διαχειριζόταν  πολλές επιχειρήσεις (εταιρία μεταφορών, καταστήματα, τουλάχιστον δέκα πρατήρια καυσίμων  κτλ) οπότε είχε και εκατοντάδες άτομα που τους παρείχε εργασία και οι οποίοι θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

¨Έσπασε¨ ένας – ο κυριότερος ίσως – άγραφος νόμος της νύχτας που απαγορεύει τις εκτελέσεις  μέσα στο σπίτι και κυρίως μπροστά στα παιδιά και την οικογένειά, για αυτό και δεν υπήρχε και ασφάλεια εκείνη την γιορτινή ημέρα στο σπίτι…

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του καθώς ακούγοντας τους πυροβολισμούς και βγαίνοντας στο παράθυρο να δει τί έγινε τους είδε όλους ξαπλωμένους κάτω και θεώρησε πως τους εκτέλεσαν όλους (παιδιά , εγγόνια κτλ)

Γενναία ο κύριος Γιάννης απομακρύνθηκε από τον κόσμο ώστε να προφυλάξει την οικογένεια του την ύστατη στιγμή…

Αναρτήσεις στα social media πιθανόν πρόδωσαν την θέση του, ενώ άλλοι μιλάνε για δουλειά εκ τον έσω....

 Στην κηδεία του ακούγονταν πυροβολισμοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά κατά την διάρκεια της ταφής, και αρκετοί καλεσμένοι ακόμα και στην εκκλησία  έφεραν σε εμφανής σημείο οπλισμό ενώ ζήτησαν "σε απλά Ελληνικά¨  από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, να μην είναι διακριτά τα πρόσωπα τους...   

Η απώλεια του κύριου Γιάννη είναι απώλεια για την τοπική κοινωνία του Γαλαξιδίου. 

  


"Ήρθαν για να σκοτώσουν χωρίς να σκεφτούν τις παράπλευρες απώλειες», περιγράφει η κόρη του 55χρονου επιχειρηματία και θυμάται πως εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δίπλα στον πατέρα της βρισκόταν ο μόλις 3 ετών ανιψιός της.

Παράλληλα, τονίζει πως όλα έγιναν σε διάστημα, μικρότερο του ενός λεπτού ενώ από τα πυρά των εκτελεστών δεν γλίτωσαν ούτε η αδελφή της αλλά ούτε και ο πεθερός του αδελφού της.

«Όλα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ήρθαν πεζοί και άρχισαν να μας γαζώνουν. Ο πατέρας μου σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από εμάς και τον σκότωσαν. Τέλος. Ούτε πυρά ανταπέδωσε κανείς από εμάς. Στην αρχή νομίζαμε πως είναι αστυνομικοί που μας έκαναν έφοδο», 


«Να μην νιώσει καμία μάνα και καμία σύζυγος τον πόνο που νιώθουμε εμείς τώρα. Να μην νιώσουν τον πόνο αυτό ούτε οι μανάδες και οι σύζυγοι των εχθρών του», το μήνυμα της μητέρας και της συζύγου του Γιάννη Σκαφτούρου ο οποίος δολοφονήθηκε σε μαφιόζικη επίθεση στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το STAR, τα δραματικά λόγια της συζύγου και της μητέρας του 55χρονου επιχειρηματία ακούστηκαν την ημέρα της κηδείας, που έγινε το πρωί στο Γαλαξίδι. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί ερευνούν τυχόν κοινά χαρακτηριστικά των εκτελεστών με τους δράστες άλλων δολοφονιών μεγάλων ονομάτων της νύχτας.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος κηδεύτηκε στο Γαλαξίδι και οι δικοί του άνθρωποι ζήτησαν από όσους ήθελαν να δώσουν χρήματα που προορίζονται για οικογένειες της περιοχής που τα έχουν ανάγκη. Η μητέρα του 55χρονου λύγισε βγαίνοντας από την εκκλησία.


Ο χώρος γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου είχε γεμίσει με αυτοκίνητα όπως και στεφάνια με λουλούδια.

Θα μας σκότωναν όλους αν δεν έβρισκαν τον πατέρα μου, λέει η κόρη του

Μιλώντας στο protothema.gr, η Κατερίνα Σκαφτούρου είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 3 δράστες που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού τους για να σκοτώσουν τον πατέρα της ή όποιον άλλον έβρισκαν.

«Εγώ είδα 3 άτομα με καλάσνικοφ. Η μητέρα μου θυμάται 4 άτομα. Ήμασταν σε πανικό. Ούτε μηχανή ακούσαμε, ούτε τίποτα. Πήδηξαν από το φράχτη, μας είπαν 'πέστε κάτω' και φώναζαν 'Γιάννη Γιάννη'. Αν δεν τον έβρισκαν θα μας σκότωναν όλους. Ήρθαν για να σκοτώσουν χωρίς να σκεφτούν τις παράπλευρες απώλειες», περιέγραψε η κόρη του 55χρονου επιχειρηματία, ενώ δήλωσε πως εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δίπλα στον πατέρα της βρισκόταν ο μόλις 3 ετών ανιψιός της.

Παράλληλα, τόνισε πως όλα έγιναν σε διάστημα, μικρότερο του ενός λεπτού ενώ από τα πυρά των εκτελεστών δεν γλίτωσαν ούτε η αδελφή της αλλά ούτε και ο πεθερός του αδελφού της.


«Όλα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ήρθαν πεζοί και άρχισαν να μας γαζώνουν. Ο πατέρας μου σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από εμάς και τον σκότωσαν. Τέλος. Ούτε πυρά ανταπέδωσε κανείς από εμάς. Στην αρχή νομίζαμε πως είναι αστυνομικοί που μας έκαναν έφοδο», είχε πει στο protothema.gr η Κατερίνα Σκαφτούρου και επισήμανε πως τα αδέλφια της, οι οποίοι ήταν 500 μέτρα μακριά από το σπίτι, δεν είδαν κάποια μηχανή να κινείται ύποπτα την ώρα της εκτέλεσης. 

protothema.gr