Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Κωνσταντίνος Χαλιορής : Εικόνες από την Δελφική γη, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο!

 


Ο χρήστης
Κωνσταντίνος Χαλιορής
βρίσκεται στην τοποθεσία Δελφοί Ο Ομφαλός της γης.

Οι Δελφοί, ο κατά την αρχαιότητα “ομφαλός της γης”, πνευματικό κέντρο και σύμβολο ενότητας του Αρχαίου Πολιτισμού της Ελλάδας, έκλεψαν την παράσταση και έδωσαν σε ολόκληρο τον κόσμο συμβολικό μήνυμα ειρήνης κι αλληλεγγύης.

Από το Μουσείο των Δελφών, το πελοτόν θα ποδηλατήσει με κατεύθυνση δυτική, μέχρι και το χωριό Χρισσό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 200m, πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας για να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό της Καρδίτσας.
Στον χώρο αυτό που εκπροσωπεί το πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά όλοι όσοι βρέθηκαν στους Δελφούς να “μεταφερθούν” για λίγο εκεί. Η ομάδα τέχνης & χορού ΑΤΡΑΠΟΣ ετοίμασε ένα αντιπροσωπευτικό τελετουργικό με Δελφικούς Υμνους, αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα από τα ελάχιστα δείγματα αρχαίας Ελληνικής μουσικής.
7 ιέρειες και 5 μουσικοί μπροστά από το άγαλμα του Προμηθέως, σε ένα μοναδικό δρώμενο, που αναδεικνύει τις ρίζες και τον τόπο και ζωντανεύει το χθες στους συμμετέχοντες αλλά και στους παριστάμενους.
Ο παιάνας προς τιμήν του Απόλλωνος του Λιμένιου του Θοίνου, Αθηναίου, βρέθηκε σμιλεμένος σε έναν εξωτερικό τοίχο του θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς, το 1893.
Εικόνες από την Δελφική γη, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο!
Συγχαρητήρια
στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που προβάλει τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.














6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πολύς κόσμος γνωρίζει τους Δελφούς εδώ και εκατοντάδες χρόνια . Οι πρώτοι νεότεροι «προσκυνητές » κε Χαλιορή είχαν έλθει σαν τουρίστες το 1896 με τους πρώτους Ολυμπιακους αγώνες . Το θέμα δεν είναι να μάθει ο κόσμος τους Δελφούς επειδή τους ξέρει..αλλά να μάθει γιατί ένα τέτοιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως μνημείο ΔΕΝ μπορεί να κρατήσει ζωντανή την περιοχή αυτή.
Δώστε εσείς την εξήγηση γιατί να συρρικνώνεται η παγκόσμια περιοχή των Δελφών και να ελαττώνεται ο πληθυσμός της μέρα με τη μέρα και ακόμη χειρότερα να αντικαθίσταται εργατικό δυναμικό με αλλαδαπούς χαμηλόμισθους εργάτες που εκτός των άλλων δεν έχει καμμία συναισθηματική σχέση με την περιοχή των Δελφών .
Η ντροπή για το χάλι των Δελφών -των νεωτέρων χρόνων- ανήκει σε όλους μας .
Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να δει την τροχοπέδη της ανάπτυξης .

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΛΙΟΡΗ ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ !!!
Ο..ΧΕΙΡΑΨΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως ταξιδεύουν οι νέοι της περιοχής για να βρουν δουλειά μακριά από τη Δελφική Γη..

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι ο κ. Χαλιορής ? Από πού ξεφύτρωσε ?

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Χαλιορη στον κ Τσακίρη αλλά και στον κ. Παπαθανασίου οι οποίοι βοηθούν τον νομό μας χωρίς να έχουν πολιτικό όφελος από τις θέσεις ευθύνης που έχουν μόνο επειδή είναι πατριώτες μας

Ανώνυμος είπε...

Όταν το " άθλημα" δεν το κατέχεις και εννοώ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και κάνεις ότι νάναι μόνο και μόνο για καμιά φωτογραφία, για το ''φαίνεσθε'', να δείξεις ότι παρεπιπτόντως κάτι είσαι, ενώ είσαι ή δεν είσαι, και κάνεις ότι αγνοείς ότι το ΠΟΔΗΛΑΤΟ είναι αυτό, στο οποίο έχεις εσύ και οι άλλοι σωτήρες κάνει τη ζωή ( ποδήλατο ) της έρημης Φωκίδας, της εγκατάλειψης και του μαρασμού και εμφανίζεστε χωρίς τίποτα να της έχετε προσφέρει, χωρίς ντροπή, Αντι και Περιφερειάρχες, Βολευτάδες, Δήμαρχοι και λοιποί... ενεχόμενοι, για να ξεγελάσετε εμάς, εδώ, τους χωριάτες, θα πάρετε, ίσως για πρώτη φορά, καλά το μήνυμα....