Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ενδείξεις «υπεράνθρωπης» ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό - Ποιοι άνθρωποι την έχουν.

 



Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι που προσβάλλονται από την COVID-19 και εμβολιάζονται αργότερα αναπτύσσουν απίστευτα ισχυρή ανοσία στον ιό. Τα αντισώματα τους θα μπορούσαν, μάλιστα, να τους προστατεύσουν και από μελλοντικές πανδημίες. Η ανοσία αυτή ονομάζεται «υπεράνθρωπη» ή «υβριδική».

Σύμφωνα με την έρευνα, ορισμένοι άνθρωποι έχουν σημαντικά υψηλότερο επίπεδο ανοσίας έναντι της COVID-19 που θα μπορούσε ακόμη και να τους προστατεύσει από μελλοντικές πανδημίες.

Οι επιστήμονες μελέτησαν άτομα που έχουν αναρρώσει από τον ιό και στη συνέχεια έκαναν εμβόλιο mRNA, όπως το Pfizer και το Moderna.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η προστασία ενάντια στην ασθένεια και τις παραλλαγές της ήταν υψηλότερη από την ανοσία που παρέχεται είτε από μόλυνση είτε μόνο από εμβόλιο.

Ο Πολ Μπιενιάζ είναι ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rockefeller και προτιμά τον όρο «υβριδική», παρά υπεράνθρωπη ασυλία.

Ο ίδιος αναφέρει: «Αυτό είναι ένα φαινόμενο που εμείς και άλλοι έχουμε παρατηρήσει σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και που μερικούς μήνες αργότερα όταν έγιναν διαθέσιμα τα εμβόλια, εμβολιάστηκαν».

″..Τα αντισώματα τους δεν ήταν μόνο ικανά να εξουδετερώσουν όλες τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 που έχουμε δει μέχρι τώρα, αλλά είναι επίσης ικανά να εξουδετερώνουν τους ιούς που είναι πολύ διαφορετικοί, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού κορονοϊού SARS, καθώς και ιούς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σε νυχτερίδες και παγκολίνους»

Ο Μπιενιάζ συνέχισε να προτρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τονίζοντας ότι η έρευνα είναι νέα και χρειάζεται περισσότερες δοκιμές στον πραγματικό κόσμο.

Είπε όμως ότι προσφέρει ελπίδα για τους ανθρώπους που είχαν αναρρώσει από την ασθένεια και είχαν εμβολιαστεί.

Η ομάδα του ερευνά αν μια τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου θα μπορούσε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 226 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον COVID και περίπου 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι η επόμενη πανδημία γρίπης είναι αναπόφευκτη - το θέμα είναι το πότε, όχι το αν.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: