Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Η JP Morgan δημιουργεί το δικό της κρυπτονόμισμα

Παρότι ο CEO της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας έχει εκφραστεί με πολύ αρνητικό τρόπο για το bitcoin 
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ   ; 




Η JP Morgan Case ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της κρυπτονόμισμα.   

Πρόκειται μάλλον για μία κίνηση- έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πως ο CEO της πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας, ο Jamie Dimon, έχει πει στο παρελθόν πως «δεν δίνει δεκάρα» για το bitcoin.   

Οι απόλυτες απόψεις του Dimon δε φαίνεται να σταμάτησαν την εταιρεία από το να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, με το όνομα JPM Coin. 

Σκοπός του είναι να δίνει τη δυνατότητα σε τραπεζίτες και εταιρικούς πελάτες να πραγματοποιούν πληρωμές σε πραγματικό χρόνο ως κομμάτι των καθημερινών συναλλαγών ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες.    


H JP Morgan φαντάζεται πως οι συναλλαγές μέσω κρυπτονομισμάτων μπορούν να αντικαταστήσουν τις συναλλαγές μέσω εμβάσματος που συνήθως θέλουν αρκετές μέρες για να ολοκληρωθούν.   

Προσδοκά ένα μέλλον όπου τεράστιες εταιρείες, όπως το Facebook, θα χρησιμοποιούν το JPM Coin για διαδικασίες όπως η μισθοδοσία τους. Στα όσα έχουν γίνει γνωστά δεν υπάρχει κάποια αναφορά πως ο μέσος καταναλωτής θα μπορεί να αγοράσει JPM Coin, ακόμα και σε βάθος χρόνου.    

Δεν είναι η πρώτη φορά που η JPMorgan επενδύει στον συγκεκριμένο τομέα. Ήδη η επενδυτική τράπεζα έχει φτιάξει μία πλατφόρμα βασισμένη στο κρυπτονόμισμα Ethereum για τις εταιρείες- πελάτες της και προτείνει τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων που βασίζονται σε διαμάντια και ράβδους χρυσού.   

Το JPM Coin θα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, ως ένας τρόπος να είναι οικονομικά σταθερότερο από τα άλλα κρυπτονομίσματα, η αξία των οποίων έχει σημειώσει τεράστιες αυξομειώσεις τα τελευταία χρόνια.   
Όταν κάποιος πουλάει ένα JPM Coin τότε θα λαμβάνει ως αντίτιμο ένα δολάριο.   

Το ψηφιακό νόμισμα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε μερικούς μήνες, σε μικρές ποσότητες, καθώς η JPMorgan συνεχίζει τις τεχνολογικές δοκιμές. 

Δεν είναι σαφές πότε το κρυπτονόμισμα θα λανσαριστεί δημόσια, ούτε καν αν θα συμβεί αυτό ποτέ στο μέλλον.   



Πηγή: www.lifo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: