Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ - ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Κωστής Παλαμάς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.
Ἐφέτος ἄγρια μ᾿ ἔδειρεν ἡ βαρυχειμωνιὰ
ποὺ μ᾿ ἔπιασε χωρὶς φωτιὰ καὶ μ᾿ ηὗρε χωρὶς νιάτα,
κι ὥρα τὴν ὥρα πρόσμενα νὰ σωριαστῶ βαριὰ
στὴ χιονισμένη στράτα.
Μὰ χτὲς καθὼς μὲ θάρρεψε τὸ γέλιο τοῦ Μαρτιοῦ
καὶ τράβηξα νὰ ξαναβρῶ τ᾿ ἀρχαῖα τὰ μονοπάτια,
στὸ πρῶτο μοσκοβόλλημα ἑνὸς ρόδου μακρινοῦ
μοῦ δάκρυσαν τὰ μάτια.
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
Πάντ’ άγρυπνη η κόλαση
σου στήνεται τριγύρα…
«Ο Πόρφυρας» Διον.Σολωμός
Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκαν. Η ελπίδα, το χαμόγελο, η πρόοδος νίκησαν. Ο φόβος, η μιζέρια, η ηττοπάθεια, η απαξία,το μίσος ηττήθηκαν.
Για πέντε χρόνια η Ελλάδα κι ο λαός της βυθίστηκαν στον ζόφο. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησαν την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Το είδος και μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα. Έχουν καλυφθεί από τα δελτία «ειδήσεων», τις εκπομπές και την αδιάντροπη, συνεχή προπαγάνδα των ηλεκτρονικών και εντύπων Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης. Ο ελληνικός λαός άργησε ανεπίτρεπτα να αντιδράσει. Η αριστερές δυνάμεις άργησαν ανεπίτρεπτα να αρθρώσουν πειστικό λόγο. Αν ο ελληνικός λαός φαινόταν αντάξιος των παραδόσεών τους και η Αριστερά κατάφερνε να πείσει νωρίτερα, η καταστροφή θα ήταν μικρότερη.
Στο τέλος η Αριστερά ξεκαθάρισε τον λόγο της και κατάφερε να κάνει τα σχέδιά της διάφανα. Στο τέλος ο ελληνικός λαός αντέδρασε στο θάψιμο της ζωής του και των ονείρων του κι αποφάσισε να της δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της και να δώσει ζωή στις ελπίδες του.
Η νίκη είναι μεγάλη. Πρέπει να εδραιωθεί.
Η κυβέρνηση της καταστροφής αποσύρεται ηττημένη και τραυματισμένη, όμως τα όργανά της προσπαθούν ακόμα να περισώσουν ό,τι μπορούν, με προοπτική να περάσουν στην αντεπίθεση. Μόλις το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, πριν ακόμα τελειώσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, τηλεοπτικός-ειδησεογραφικός σταρ επιτέθηκε με θράσος σε εκλεγμένο βουλευτή, φαινομενικά χωρίς αιτία. Στην πραγματικότητα ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι αυτός και τα μεγαλόσχημα αφεντικά του είναι τα πραγματικά αφεντικά και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού.
Το ίδιο βράδυ διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το κτίριο του εκτρώματος της ΝΕΡΙΤ στην Αγία Παρασκευή, χωρίς αιτία. Το μήνυμα ήταν το ίδιο: «στα παλιά μας τα παπούτσια η κυβέρνησή σας. Εμείς είμαστε τα πραγματικά αφεντικά και θα στρέψουμε τους μηχανισμούς μας εναντίον όποιου μας απειλεί».
Οι βρυκόλακες περιμένουν την ευκαιρία να βγουν πάλι στην επιφάνεια. Ξέρουν να παίζουν το παιγνίδι της εξουσίας και είναι αδίστακτοι.
Η αριστερή κυβέρνηση πρέπει, από την πρώτη στιγμή, να χρησιμοποιήσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για να εξουδετερώσει τα όπλα τους. Επί πλέον, έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο όπλο που υπάρχει: την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όχι μόνο την ψήφο του αλλά την εκφρασμένη επιθυμία του να την στηρίξει.
Η Αριστερά πρέπει να ξεφύγει από την χρόνια, γλυκανάλατη αβελτηρία της. Να χρησιμοποιήσει αυτό το μεγάλο όπλο αν χρειαστεί, όχι μόνο σαν διανοητική και συναισθηματική κατάσταση και να παίξει το ρόλο που επιβάλλεται απέναντί στους μισανθρώπους και τους μηχανισμούς τους το ίδιο αδίστακτα, όπως κάνουν εκείνοι,αλλοιώς θα αποτύχει.
Η Ιστορία δεν αστειεύεται. Ή την υπηρετείς, ή χάνεσαι στη λήθη.
 
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: