Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ουρές στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Ουρές στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Κανονικά λειτουργούν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία για την απόκτηση των καταθέσεων και των δανείων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, από την Τράπεζα Πειραιώς.
Από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές από πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν στα υποκαταστήματα, είτε για να εισπράξουν μισθούς και συντάξεις, μέσω σχετικών προγραμμάτων, είτε για να αποσύρουν ένα μέρος ή το σύνολο των καταθέσεών τους, προκειμένου να τις μεταφέρουν σε άλλες τράπεζες.
Η συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Η Πειραιώς απέκτησε το δίκτυο καταστημάτων καταβάλλοντας το αντίτιμο των 524 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία αφορά στην απόκτηση όλων των καταθέσεων, δανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος- IBG).
Ο νέος όμιλος θα περιλαμβάνει 1.660 καταστήματα, 24 χιλιάδες υπαλλήλους και θα έχει ενεργητικό ύψους 95 δισ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: