Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Προς απολογία 10 κατηγορούμενοι για παράνομες «γαλάζιες» προσλήψεις


Κλήσεις προς απολογία απέστειλε σε δέκα κατηγορούμενους για κακουργηματικές πράξεις ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των προσλήψεων στην εταιρία ΑΓΡΟΓΗ.
 Πρόκειται για επτά μέλη του ΔΣ της εταιρίας κατά το έτος 2009 και ακόμα για τρία μέλη της επιτροπής επιτυχόντων, οι οποίοι διώκονται κατά περίσταση για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και απλή συνέργεια σε αυτή.
Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελίες του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, σύμφωνα με τις οποίες οι  περισσότεροι από τους 269 υπαλλήλους είναι παιδιά ή συγγενείς στελεχών της ΝΔ, συνδικαλιστών, αγροτοσυνδικαλιστών, δημάρχων, διευθυντών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ 18 είναι συγγενείς πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ.
Η πρόσληψη των ατόμων αυτών, που έχουν καταθέσει και αγωγή σε βάρος του Δημοσίου διεκδικώντας δεδουλευμένα, έγινε το Σεπτέμβριο του 2009 επί υπουργείας Σ. Χατζηγάκη, και καταγγέλθηκε ότι ήταν άνευ αντικειμένου και παράνομες. Κατά την κατηγορία, το Δημόσιο υπέστη ζημία, καθώς κατέβαλε τη μισθοδοσία στα άτομα αυτά, που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.
Α.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: