Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Η τρόικα θα ζητήσει 150 νέες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα .


Οι διεθνείς πιστωτές θα ζητήσουν από την Ελλάδα να πραγματοποιήσει επιπλέον 150 μεταρρυθμίσεις στην πληγείσα από την κρίση οικονομία της, καθώς η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, αναφέρει στην έκδοση της Κυριακής το γερμανικό περιοδικό Spiegel, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο δημοσίευμά του το Spiegel, όπου επικαλείται μια ενδιάμεση έκδοση των πορισμάτων της τρόικας, αναφέρει ότι η Αθήνα θα λάβει τελικά τη διετή επιμήκυνση για την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά αυτή η καθυστέρηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το περιοδικό, στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει ήδη το 60% των μεταρρυθμίσεων που της έχουν ζητηθεί, ένα άλλο 20% βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ το εναπομείναν 20% εκκρεμεί.
Μεταξύ των επιπρόσθετων μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να ζητηθούν από την Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η χαλάρωση του κανόνα προσλήψεων – απολύσεων, αλλαγές στον κατώτατο μισθό και κατάργηση συγκεκριμένων επαγγελματικών προνομίων.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως οι πιστωτές, περιλαμβανομένων και των κρατών της ευρωζώνης, θα υποστούν νέο κούρεμα ή διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους, γεγονός που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα χρηματοδοτήσουν τη νέα ελληνική διάσωση.
Τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην ιδιοκτησία της η ΕΚΤ δεν θα υποστούν κούρεμα, διότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ, η οποία απαγορεύεται αυστηρά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: