Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη των εκπροσώπων των φοιτητών του ΤΕΙ Άμφισσας στο AmfissaPress - VIDEO

20121031-sinentefksi-tei
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησαν στο AmfissaPress οι εκπρόσωποι των φοιτητών του ΤΕΙ Άμφισσας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα γεγονότα της χθεσινής Γ.Σ. του ΤΕΙ Λαμίας.
Καταγγέλουν τη συμπεριφορά και τις μεθοδεύσεις της Προέδρου του Παραρτήματος κ. Γιαλιτάκη, ενώ προβάλλουν τις θέσεις των φοιτητών και τη θέληση τους να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ το Παράρτημα στην πόλης της Άμφισσας.


Η πρόεδρος κ. Σπανού Αγγελική και η αντιπρόεδρος κ. Γεμενεντζή Μαρία του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Άμφισσας παρουσιάζουν όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτή την δυσμενή απόφαση για το ΤΕΙ Άμφισσας.

Πλήρης αδιαφορία από την Πρόεδρο του Παραρτήματος στα αιτήματα τους - αμέριστη συμπαράσταση από τους φορείς της πόλης και του νομού Φωκίδας.
Καταγγέλουν τους εκπροσώπους των φοιτητών Λαμίας για "άδειασμα" της απόφασης τους για παραμονή του ΤΕΙ στην πόλη μας.

Δείτε το video!

 


www.amfissapress.gr

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/tritovathmia/item/30414-agonas-dromoy-gia-tis-sygxoneyseis-ton-aei-to-xronodiagramma-ti-orizei-o-nomos.html

ριξτε μια ματια για να μη μας δουλευουν

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση για την μεταφορά του ΤΕΙ στην Λαμία

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση των 6 καθηγητών του ΤΕΙ για την μεταφορά του τμήματος από την Άμφισσα στην Λαμία καθώς και την απόφαση του συμβουλίου του ΤΕΙ που την κάνει αποδεκτή. Άποψη που δικαιωματικά έχουν οι καθηγητές μέσα από την θέση που κατέχουν γιατί πρώτα από όλα σπούδασαν, απέκτησαν φιλίες με κάποιο συγγενικό πρόσωπο παλιού καθηγητή, πίστεψαν στην κληρονομική διαδοχή, εκμεταλλεύτηκαν κυβερνητικές θέσεις που είχαν συγγενικά τους πρόσωπα και ένα σωρό άλλα προσόντα που είναι κουραστικό να τα αναφέρουμε εδώ.
Το πρόβλημα της ύπαρξης του ΤΕΙ στην Άμφισσα είναι δικό μας, είναι όλης της τοπικής κοινωνίας και είμαστε εμείς που πρέπει να διεκδικήσουμε και να προτείνουμε λύσεις. Λύσεις που θα είναι εφικτές και που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν, για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να γίνει μια σύντομη ανασκόπηση της υφισταμένης κατάστασης
1. Δέσμευση του ελαιώνα της Άμφισσας και της ευρύτερης περιοχής από την ΖΟΕ ΔΕΛΦΩΝ με συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε
2. ΒΙΟΠΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ημιτελές με μεγάλο κόστος αγοράς οικοπέδων
3. Κακοί οδικοί άξονες από Πάτρα – Λαμία και από Ιτέα – Θήβα
4. Έλλειψη από την περιοχή παροχής φθηνής ενέργειας όπως το φυσικό αέριο
5. Μεγάλη μεταλλευτική δραστηριότητα
6. Κακή λειτουργία βασικών κοινωνικών υπηρεσιών
7. Μεγάλη ανεργία σε όλο το φάσμα του πληθυσμού
8. Απώλεια υπηρεσιών λόγω μνημονίου
Σε όλη αυτή την κατάσταση και την κοινωνική κρίση που ζούμε έρχονται 6 καθηγητές να μας αναστατώσουν ακόμη περισσότερο όμως, αυτό δεν θα περάσει τόσο απλά όσο, απλά αυτοί αποφάσισαν. Έστω και καθυστερημένα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου των ΤΕΙ στην Άμφισσα, είναι πλέον η ώρα η κοινωνία της Άμφισσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής μαζί με τους κοινωνικούς φορείς να διεκδικήσουν στα πλαίσια του νέου νόμου ανεξάρτητο αυτόνομο ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.


Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΤΕ. ΑΚΟΥΣΤΕ...ΨΑΞΤΕ..ΚΑΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕ.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΛΠ..ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ/ΑΕΙ".
ΟΜΩΣ [ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ] ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ-ΙΔΡΥΜΑΤΑ-ΠΟΛΕΙΣ.."ΚΑΠΟΙΑ" ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙ "ΣΥΜΜΑΖΕΤΟΥΝ" ΜΕ ΚΡΙΡΗΡΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ/ΚΟΣΤΟΥΣ [ΟΠΩΣ Π.Χ.Η ΑΜΦΙΣΣΑ] ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ "ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ". ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο Π.Χ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ [ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ Π.Χ.-ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ]. ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ-ΨΑΞΤΕ ΤΟ
ΡΩΤΗΣΤΕ: Η ΤΡΙΠΟΛΗ/ΚΟΡΙΝΘΟΣ/ΣΠΑΡΤΗ κλπ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ?