Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

«Ξένη σπείρα λαθραίων τσιγάρων δολοφόνησε Σκαφτούρο - Ρουμπέτη»



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκαν οι δύο «ορφανές» δολοφονίες και εξαρθρώθηκε ο εκτελεστικός βραχίονας διεθνούς συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στον χρυσοφόρο τομέα της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων. Ταυτοποιήθηκαν πέντε από τους εκτελεστές και συνελήφθησαν δύο. Αλλοι δύο εκτίουν ποινές στη φυλακή και ένας αναζητείται.


Στην ανατροπή των έως τώρα γνωστών σεναρίων σχετικά με τον «πόλεμο» των συμμοριών της Greek Mafia οδήγησε η πρόσφατη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής που, όπως ανακοινώθηκε χθες, κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη και να εξαρθρώσει τον εκτελεστικό βραχίονα διεθνούς συμμορίας ομογενών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που ασχολείται με τη λαθραία διακίνηση τσιγάρων.

Σε αυτόν τον… τομέα λαθρεμπορίου, με τα ετήσια κέρδη των εκατομμυρίων, επιχείρησε να επεκτείνει τη δράση του και ο Σκαφτούρος, όπως ανέφεραν χθες οι αστυνομικοί, με συνέπεια να στοχοποιηθεί από τους «εγκεφάλους» της οι οποίοι και διέταξαν τη δολοφονία του. Διαταγή που εκτελέστηκε στις 25 Απριλίου 2022, ενώ το θύμα διασκέδαζε -Δευτέρα του Πάσχα- στην αυλή της οικίας της μητέρας του στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας.

Το αποτύπωμα

Κατά τη διαφυγή τους, δύο άνδρες εγκατέλειψαν λίγο έξω από το χωριό τη μηχανή λόγω βλάβης και εξαφανίστηκαν. Σε αυτήν και συγκεκριμένα στην μπαταρία της βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο αρχειοθετήθηκε, για να αποδειχθεί στη συνέχεια και αφού συνεργάστηκαν μια σειρά από υπηρεσίες (όπως το Ανθρωποκτονιών, το Οργανωμένο Εγκλημα, το Εκβιαστών, τα Εργαστήρια, η διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και η Ασφάλεια Κατερίνης) ότι αυτό ανήκε σε ένα από τα πέντε άτομα του εκτελεστικού βραχίονα που ταυτοποιήθηκαν και για τα οποία σχηματίστηκε προχθές σχετική δικογραφία.

Η δολοφονία αυτή, όπως λένε τώρα οι αστυνομικοί, ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον Βασίλη Ρουμπέτη, που ήταν «χαρτογραφημένος» στην ομάδα του Σκαφτούρου, να βάλει στις 27 Απριλίου 2023 ως αντεκδίκηση βόμβα στο αυτοκίνητο του 39χρονου ομογενούς από τη Γεωργία που συνελήφθη προχθές και τον οποίο θεωρούσε εκτελεστή του, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 100 στον Ασπρόπυργο.


Η απάντηση δόθηκε από τη συμμορία στις 7 Ιουνίου 2023, όταν δολοφόνησε στην οδό Δωδεκάτης στον Κορυδαλλό τον Ρουμπέτη και τον κουνιάδο του, Διονύση Μουζακίνη, ενώ στις 10 Ιουνίου τέσσερα μέλη της μπήκαν στο βενζινάδικο του γιου του Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους έκαψαν δύο φορτηγά.

Η αντίστροφη μέτρηση, όμως, για τη σύλληψη του 39χρονου ομογενούς είχε αρχίσει ήδη πριν από τη δολοφονία Ρουμπέτη, όταν στις 17 Μαΐου κάτοικος του Ασπροπύργου είχε ενημερώσει για ύποπτο όχημα το οποίο από τις έρευνες προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε από αυτόν (βρέθηκε εντός του το DNA του) στις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες για τη δολοφονία του.

Εκεί βρέθηκαν και δύο κινητά, στα οποία ύστερα από ανάλυση διαπιστώθηκε ότι οι κάτοχοί τους παρακολουθούσαν τον Ρουμπέτη σχεδόν παντού. Από το σπίτι του και εκείνο της πρώην συζύγου, στο βενζινάδικό του στο Μοσχάτο, ακόμη και στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Η επιχείρηση

Ταυτόχρονα διαπίστωσαν ότι αγοράστηκαν στις 3 Απριλίου 2023 στην Οδησσό και έτσι έμαθαν ότι δύο από τα ταυτοποιημένα μέλη του εκτελεστικού βραχίονα και το μετέπειτα θύμα στην Πιερία που επιχείρησαν να δολοφονήσουν ήταν όλοι μέλη εγκληματικής ομάδας που ειδικευόταν σε εκβιασμούς, ληστείες και είχαν πιθανόν σχέση με υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στο Κίεβο.

Ο συνδυασμός όλων αυτών αλλά και σειρά στοιχείων οδήγησαν στην αστυνομική επιχείρηση της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη, στη σύλληψη του 39χρονου κι ενός 21χρονου και την ταυτοποίηση ακόμη πέντε μελών, με δύο από αυτά να βρίσκονται το ένα στις φυλακές Λάρισας και το άλλο στου Μαυροβουνίου.

Ολα αυτά όμως έδειξαν ακόμη ότι ο Σκαφτούρος δεν υπήρξε θύμα του «πολέμου» για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων, όπως είχε γραφτεί. «Πόλεμος» στον οποίο αποδόθηκε και η εκτέλεση στις 18 Ιουνίου 2022 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου στον Γέρακα, που αργότερα σε δημοσίευμα στο «Βήμα» αναφερόταν ότι «δωροδοκούσε πλήθος αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του Ανθρωποκτονιών, του Τμήματος Εκβιαστών, αλλά και της ΕΥΠ, προκειμένου να χαίρει προστασίας».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: