Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Βράβευση του Ανδρέα Δρακόπουλου στην Επέτειο 50 Χρόνων της ΕΛΛΕΤ


ΑΘΗΝΑ. Το 1972, όταν η Ελλάδα βρισκόταν ακόμη σε καθεστώς δικτατορίας, γεννήθηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) σε μια προσπάθεια των ιδρυτών της Κώστα και Λυδίας Καρρά να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της χώρας από τις μεγάλες καταστροφές που επέφερε η δικτατορία. Στα 50 χρόνια πορεία της, η ΕΛΛΕΤ έχει συμβάλει ενεργά, με την υποστήριξη πλήθους ιδιωτών και οργανισμών, όπως του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στην πρώτη προστασία των Πρεσπών και του τοπίου των Δελφών, καθώς και στην υποδειγματική αποκατάσταση βυζαντινών μνημείων, στη διάσωση της Πλάκας αλλά και στην προστασία σημαντικών παραδοσιακών οικισμών και πολλών άλλων.

Με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την ίδρυσή της, η ΕΛΛΕΤ οργάνωσε μια εκδήλωση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας για να γιορτάσει την πορεία της και να τιμήσει τους υποστηρικτές της. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, τοπικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι φορέων από τομείς του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, καθώς και από το ΙΣΝ.

Ανάμεσα στους δωρητές βραβεύτηκε και ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ, το βραβείο έλαβε εκ μέρους του ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΝ. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο 50 ετών, έχει δηλώσει σχετικά: «Ολοι εμείς, στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), νιώθουμε υπερηφάνεια και τιμή για την ευκαιρία που μας έχει δοθεί να συνεισφέρουμε στην πολύ σημαντική αποστολή της ΕΛΛΕΤ, τα τελευταία 20 και περισσότερα χρόνια. Πολλά συγχαρητήρια για όλα όσα έχετε πετύχει σχετικά με τη διατήρηση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, ειδικά στους απαιτητικούς καιρούς που ζούμε σήμερα. Ευχαριστούμε. Εκ μέρους όλων μας στο ΙΣΝ».

Πηγή: ΙΣΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: