Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Δ.Δελφών : «Η συνεργασία των Πολιτών οδηγεί σε έναν καθαρό Δήμο » - Οδηγίες προς τους πολίτες για την καλύτερη αποκομιδή , μπάζων , υπολειμμάτων κλαδέματος & ογκωδών αντικειμένων





Η συνεργασία των Πολιτών οδηγεί σε έναν καθαρό Δήμο

Ο Δήμος Δελφών απευθύνει έκκληση για την αποκομιδή συγκεκριμένων προϊόντων

(κλαδέματα, ογκώδη απορρίμματα και μπάζα)


 

Ο Δήμος Δελφών καταβάλει καθημερινά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας, ταυτόχρονα όμως απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για συνεργασία, καθώς μόνο μέσα από αυτή θα επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η διατήρηση ενός καθαρού τόπου, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Δελφών μέσω της παρούσης ανακοίνωσης εστιάζει στην αποκομιδή προϊόντων κηπευτικών εργασιών, ογκωδών αστικών απορριμμάτων καθώς και μπαζώνη ανεξέλεγκτη ρίψη των οποίων, σε διάφορα σημεία του Δήμου, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ρύπανσης

Υπενθυμίζεται ότι, προϊόντα κηπευτικών εργασιών (κλαδέματα) καθώς και ογκώδη αστικά απορρίμματα (έπιπλα, στρώματα κλπ) θα πρέπει να συγκεντρώνονται από τους πολίτες και κατόπιν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών (τηλ. 2265072500) προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε θα γίνει η παραλαβή τους από την αρμόδια Υπηρεσία. Οι πολίτες υποχρεούνται να μην τοποθετούν ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο ή άλλους εξωτερικούς χώρους, αλλά μόνον νωρίς το πρωί του προγραμματισμένου δρομολογίου και σε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων.

Σημείωση:  Υπόλοιπα χώματος και κοπροχώματος απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους πολίτες με δικά τους μέσα, ενώ απαγορεύεται η ανάμειξή τους με οικιακά απορρίμματα.                                                                                                                              

Επισημαίνεται επίσης ότι, ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για τη αποκομιδή αδρανών υλικών (μπαζών), τα οποία σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, ο πολίτης-υπεύθυνος οφείλει να τα περισυλλέξει (πχ με ειδικό κάδο και εξειδικευμένη εταιρεία) και ακολούθως να τα οδηγήσει σε νόμιμο αποδέκτη Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & ΚατεδαφίσεωνΚάθε άλλη ενέργεια, τονίζεται, πως είναι παράνομη

Βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Δελφών, σε όσους δε συμμορφώνονται με τα παραπάνω προβλεπόμενα, επιβάλλεται πρόστιμο 60 έως 600 ευρώ για την περίπτωση των ογκωδών αστικών απορριμμάτων και 60 έως 120 ευρώ για την περίπτωση των προϊόντων κηπευτικών εργασιών.

Ο Δήμος Δελφών τονίζει ότι, στόχος δεν είναι η επίτευξη του στόχου μέσω της επιβολής προστίμων, αλλά μέσα από τη συνεργασία με τους πολίτεςσε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή του καλοκαιριού, όπου εγκυμονούντα επιπλέον κίνδυνοι πέραν της ρύπανσης (πχ εκδήλωση πυρκαγιάς). Ο Δήμος Δελφών, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων και έχοντας να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού (ενδεικτικά αναφέρεται ότι αποχώρησαν προ λίγων ημερών με τη λήξη του οκταμήνου 35 άτομα από την εν λόγω Υπηρεσία) καταβάλει καθημερινά τεράστια προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας.

Επαναλαμβάνεται ότι, η συνεργασία όλων αποτελεί το μόνο δρόμο για τη διατήρηση ενός καθαρού Δήμου, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με μια ανακοίνωση πέταξαν την ευθύνη από πάνω τους ,αφού έκαναν τις γειτονιές σκουπιδότοπους .Ωραίοι τύποι

Ανώνυμος είπε...

Ποιά ευθύνη πέταξαν απο πάνω τους; Αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα λένα αλλά πολύ καλά κάνουν και τα κάνουν και δελτίο τύπου μπας και τα διαβάσει και όποιος δεν τα ξέρει μέχρι σήμερα. Μαζεύουν με οργάνωση όλα εκτός απο τα μπάζα όπως γινόταν μέχρι σήμερα και όπως γίνεται παντού σε όλη την Ελλάδα. Αν τώρα ζοριζόμαστε γιατί για να πετάξουμε μπάζα μπήκαν στο παιχνίδι και εταιρίες που τα διαχειρίζονται ειδικά ή δήθεν τα διαχειρίζονται ειδικά, αυτό είναι άλλο θέμα , όχι των Δήμων. Αλλά απο το να τα πετάμε σε κάθε ρέμα και πλαγιά, σίγουρα καλύτερα έτσι. Τα υπόλοιπα καλά κάνουν και λένε να κλείνουμε ραντεβού μέσω του τηλεφώνου να μην μένουν τα στρώματα κλπ δέκα μέρες στο πεζοδρόμιο μέχρι κάποιος να ειδοποιήσει ή κάποιος να τα δεί. Μην είμαστε και αρνητικοί ότι και να γίνει γιατί και να έχεις δίκιο σε κάποια πράγματα, έτσι το χάνεις και σταματάει και ο κόσμος να σε ακούει στο τέλος, ακόμη και στις περιπτώσεις που έχεις δίκιο.