Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΟΕ ΟΤΑ για την έλλειψη προσωπικού


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, με ανακοίνωση της, αναφέρεται στο σχεδιασμό εν μέρει ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού στο σύνολο πλέον των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α), με ανακοίνωση της, αναφέρεται στο σχεδιασμό εν μέρει ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού στο σύνολο πλέον των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, επισημαίνει ότι: «Η «διάταξη Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση ένδικων μέσων και οι διώξεις αιρετών που δεν συμφωνούν με αυτή, ακόμη και στις περιπτώσεις που τα δικαστήρια δικαιώνουν εργαζόμενους αναγνωρίζοντας την πραγματική τους εργασιακή σχέση εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό!!!

«Η στάση της ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔ.Ε) είναι απογοητευτική. Από τη μια «χτυπά στην πλάτη» εργασιακές ομάδες που για χρόνια εργάζονται και προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αλλά από την άλλη τους… «σπρώχνει στο γκρεμό», υπηρετώντας την πολιτική θέση για εξάντληση των ένδικων μέσων. Ο απόλυτος εμπαιγμός» υπογραμμίζει.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταλήγει αναφέροντας ότι: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Σύσκεψης των Προέδρων των Συλλόγων Μελών όλης της χώρας, προκειμένου να συναποφασιστούν τα επόμενα διεκδικητικά βήματα. Η Πανελλαδική Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικό Μολύβι», που εδρεύει στην Ιερά Οδός 154-Αιγάλεω, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί. Η παρουσία των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη για να μπορέσουμε συλλογικά να πάρουμε αποφάσεις για τις επόμενες διεκδικήσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: