Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

«Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης ανοίγουν το 5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, σε έργα του Δημήτρη Μαραμή, στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς

Π. Ταγκαλής: «Το Φεστιβάλ Δελφών είναι πλέον θεσμός με εξελισσόμενη δυναμική»



 

Ο Δήμος Δελφών και το Δίκτυο Δελφών προσκαλούν στην πρώτη μουσική παράσταση του φετινού 5ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», την αυλαία του οποίου ανοίγουν οι Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης.

Σε έργα του Δημήτρη Μαραμή, η συναυλία με τίτλο «Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στις 21:15, στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.

Οι Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στο 5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση του Θοδωρή Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, με το συνθέτη στο πιάνο.

Η σύμπραξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», υλοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Eταιρείας IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ. Επίσης, ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών συμπράττει με το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς: «Δωρεά οργάνων προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας - Μεταμόσχευση ως Γέφυρας Ζωής».

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, και Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών, κ. Νικόλαος Κατσικούλης, προσκαλούν όλες και όλους να δώσουν το παρών, στην εναρκτήρια μεγάλη συναυλία. «Το 5ο Φεστιβάλ Δελφών αποτελεί πλέον θεσμό με εξελισσόμενη δυναμική στα πολιτιστικά δρώμενα της Στερεάς Ελλάδας. Στόχος μας για το 2023, σε συνέχεια των προηγούμενων ετών, είναι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία», σημειώνει ο κ. Ταγκαλής, ενώ παράλληλα ο κ. Κατσικούλης τονίζει: «Με αφετηρία τον Ιερό χώρο των Δελφών, τα για μία ακόμα χρονιά υψηλού επιπέδου δρώμενα, θα μιλήσουν στους θεατές μέσω της τέχνης, καθιστώντας τους συνταξιδιώτες σε ένα πανέμορφο ταξίδι πολιτισμού, έκφρασης και ομορφιάς».

 

Η προπώληση συνεχίζεται:

https://www.ticketservices.gr/event/apo-ton-skoteino-erota-ston-erotokrito-delphi-festival/?lang=en

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

·        Δημήτρης Μαραμής: Σύνθεση, Πιάνο

·        Θοδωρής Παπαδημητρίου: Ενορχήστρωση, Μουσική διεύθυνση

Ερμηνευτές:

·        Μάριος Φραγκούλης

·        Θοδωρής Βουτσικάκης

·        Ελένη Δημοπούλου

·        Μέλα Γεροφώτη

·        Νίκος Κύρτσος

MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 21:15 στο Θέατρο Φρύνιχος (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών) Δελφοί

Τιμές εισιτήριων:

·        ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 20€

·        ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ:15€


Δεν υπάρχουν σχόλια: