Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Δήμος Δελφών : «Προτάσεις νέων χρήσεων γης στη Ζώνη Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου»


Ο Δήμος Δελφών καταθέτει προτάσεις νέων χρήσεων γης στη Ζώνη Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου

Π. Ταγκαλής: «Στόχος η κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και η αναπτυξιακή προοπτική» 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών καταθέτει τις δικές του προτάσεις για τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στην οριοθετημένη Ζώνη Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου, εστιάζοντας στον αναπτυξιακό χαρακτήρα αυτών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. 

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών και κατόπιν των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής αποφασίστηκε η επικαιροποίηση παλαιότερων προτάσεων του Δήμου και υποβολή νέων, ως προς τις προτεινόμενες χρήσεις γης, στη Ζώνη Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου.  

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, «οι παλαιότερες προτάσεις για τις οποίες ο Δήμος Δελφών είχε λάβει την υπ’ αριθμόν 435/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους, όμως είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν και να εναρμονιστούν με τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής και τις στοχεύσεις μας, με γνώμονα πάντα την αναπτυξιακή προοπτική του τύπου». 

Έχοντας λάβει υπόψιν τα παραπάνω, την κύρωση των δασικών χαρτών και τις θεσμοθετημένες περιοχές Natura, ο Δήμος προτείνει τη χωροθέτηση συγκεκριμένων χρήσεων γης, σε συγκεκριμένες  περιοχές της Β’ Ζώνης Προστασίας του Δελφικού Τοπίου για δημιουργία: 

  • ανοικτού ή κλειστού συνεδριακού κέντρου και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων

  • ανοικτών ή κλειστών  κέντρων διασκέδασης 

  • καταλυμάτων ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης

  • Αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων

Ο κ. Ταγκαλής, μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, τόνισε: «Ο Δήμος Δελφών, σεβόμενος απόλυτα το Τοπίο και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και το Υπουργείο Πολιτισμού, επιδιώκει το να θεραπεύσει χρόνια προβλήματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου». 

*επισυνάπτονται οι σχετικές ορθοφωτογραφίες 










9 σχόλια:

Morfeas είπε...

Πηγαίνετε να δείτε το ουφο πλαστική δεξαμενη που προσγειώθηκε στην Δυτική είσοδο των Δελφών με την έγκριση σας και μετά μιλάτε για προστασία του τοπίου. Δεν μπορούσατε να την κρύψετε πίσω από τα πουρνάρια;

Ανώνυμος είπε...

Στην Καμιώτισσα πάει να ξεπλύνει το τεράστιο σκάνδαλο του κόμβου που φτιάξανε αποκλειστικά και μόνο για να για την εξορυκτική εταιρία που θέλει να μετατρέψει και αυτό το παραλιακό μέτωπο σε μεταλλευτική χαβούζα;
Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για οποιαδήποτε ανάπτυξη με καταστήματα κλπ με θέα μεταλλευτικές εγκαταστάσεις; Πόσο ακόμα θα εξευτελιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ισχυριζόμενοι ότι ψηφίσανε αυτό για να αναπτυχθούν δήθεν καταστήματα τουριστικά στην Καμιώτισσα με θέα μεταλλεία;
Απάτη για αμόρφωτους και μειωμένης αντίληψης. Αυτή η απόφαση χωρίς ξεκαθάρισμα της αποκρουστικής εικόνας των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων απο την παραλία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο για να δημιουργηθεί παραμύθι για δημόσιο συμφέρον στην ολοκλήρωση του κόμβου της Τριταίας, έτσι ώστε να αναπτύξει η βωξιτική εταιρία και άλλες μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην παραλία. Μετά τις καταγγελίες και την επιβεβαίωση απο τον Δελμούζο ότι τον κόμβο τον φτιάχνουν για την εταιρία βωξίτη, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος έφτασε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και γι' αυτό κόλλησε το έργο.
Θέλουν να μας πούν ότι η απόφαση μεμονωμένα για αυτή την περιοχή χωρίς μέριμνα για την θέα στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, έγινε τίμια και με καλές προθέσεις και όχι λόγο της βαθιάς διαπλοκής και διαφθοράς που έχει βουλιάξει στην απαξίωση έναν απο τους πιό προικισμένους τόπους της προικισμένης Ελλάδας.
Δύσκολα τα πράγματα για τον Δήμαρχο με τις εκλογές να έρχονται σύντομα. Θέλω να πιστεύω ότι του ξέφυγε και θα διορθώσει και όχι ότι το έκανε επίτηδες.

Ανώνυμος είπε...

Θυμίζει συνεδριακό κέντρο στο Σςερνικάκι και πεντάστερο στο Ξεροπήγαδο. Τώρα προστίθεται και πεντάστερο στη Καμιώτιοσσα με θέα τη σάρα των αδρανων εξόρυξης και τη γέφυρα φορτοεκφόρτωσης . Μα πόσο ηλίθιους μας περνάτε ;
Η υπόθεση του κόμβου της Κολοπετινίτσας θα μείνει στην ιστορια σαν το χειρότερο δείγμα της ποιότητας των πολιτικών ανδρών της Φωκίδας .
Αλλά....αυτοί είστε !

Ανώνυμος είπε...

Αν πραγματικά ενδιέφερε η τουριστική ανάπτυξη της φωκίδας , ο δήμος Δελφών και ο δήμαρχος προσωπικά , θάπρεπε να «κυνηγήσει» την επένδυση του γκόλφ της Δεσφίνας . Ο επενδυτής έχει στην διάθεσή του το χρήμα και μια τέτοια επένδυση θα επιφέρει την ανατροπή της κακομοιριάς του τόπου . Αλλά ....οι Καμιωτιστές....δεν αφήνουν

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ασχολείται με το αν θα βγεί και να πάρει κανένα οικόπεδο στην οκταπολη....Δεν ασχολείται με τον αγροτουρισμό στην Δεσφίνα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε που ασχολείσαι για την ανάπτυξη της Δεσφίνας το γκόλφ θα γίνει στο Χρισσό

Ανώνυμος είπε...

Το γκόλφ όπου και αν γίνει ...ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ .
Προφανώς καταλάβαμε για το μέγεθος μιας τέτοιας επένδυσης με 1000 άμεσες θέσεις εργασίας .
Αν το είχαμε καταλάβει , θα έπρεπε να είχαμε πάρει τα όπλα!

Ανώνυμος είπε...

Έγινε στη Ρωσία το 1917

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο δρόμος προς το χιονοδρομικό παρνασσού θα φέρει πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Θέλει απλά πολιτική βούληση απο τον δήμαρχο.