Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ο Ιτιώτης υπερτριαθλητής Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «ULTRA TRIATHLON» στο Μεξικό

 



Ο Υπερτριαθλητής Ζεμαδάνης Κων/νος συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra-Triathlon Manuel Doblado στο Μεξικό (17/10/2022), επιστρέφοντας στους αγώνες μετά από τον Οκτώβριο του 2019 όπου είχε κατακτήσει τη δεύτερη παγκόσμια θέση με χρυσό μετάλλιο στο Double Ultra triathlon (456 χλμ)-Florida (USA), ασημένιο μετάλλιο στο Triple Ultra Triathlon (678 χλμ)-Austria και ασημένιο μετάλλιο στο Double Deca Triathlon (4560 χλμ)-Switzerland.

Η χρονιά εκείνη κατέληξε με συμμετοχή σε ακόμα ένα μεγάλο αγώνα 4560 χλμ (20 ημέρες), όπου λόγω ατυχήματος στο ποδήλατο σκέλος την 13η ημέρα, έκλεισε την όλη αγωνιστική χρονιά με 37 Ironman και την κατάκτηση της 2ης Παγκόσμια θέσης.

Μετά από χειρουργική αντιμετώπιση του κατάγματος στην ωμική ζώνη, ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης, με επιτυχή επάνοδο σε αγώνα στο Μεξικό ως κορύφωση της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023. Ολοκλήρωσε επιτυχώς 4 Ironman στο διάστημα 17-20 Οκτωβρίου και μία μεγάλη προπόνηση την 21η Οκτωβρίου, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες για τη συνέχεια. Συνολικά με τη συμμετοχή αυτή συγκεντρώνει 107 Ironman αγώνες στην αθλητική του καριέρα και την εκπροσώπηση της Ελλάδας σε όλους αυτούς τους μοναδικούς αγώνες για 10η χρονιά.
Στο διάστημα 2019-2022 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ιατρική σχολή αλλά και σε τρία ακόμα μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ η έναρξη των σπουδών του στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο ΔΠΘ, ήταν ένα ακόμα κίνητρο στο να συνεχίσει τις μελέτες επάνω στο άθλημα Ultra Triathlon.

Ο Έλληνας υπερτριαθλητής ευχαριστεί την IDEALBIKES MΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ για την προσφορά του ποδηλατικού εξοπλισμού. Από καρδιάς ευχαριστεί και δημόσια τον συνοδό του στον αγώνα Ηλία Παπαλάιο προπονητή του Ναυτικού ομίλου Ιτέας, για την πλήρη υποστήριξη στο συγκεκριμένο αγωνιστικό-προπονητικό εγχείρημα, αποτελώντας ένα δίδυμο ουσιαστικής συνεργασίας με προοπτικές για το μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: