Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Σταύρου εσύ σούπερ σταρ! Το γύρισε μόνος του με 46 πόντους και 9 (!) τρίποντα ....

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Το γύρισε στο τέλος! (Γ.Σ. Ιτέας-Απόλλων Λιβαδειάς 69-67)

«Αυτά γίνονται όταν ο καλύτερος παίχτης της κατηγορίας είναι μαζί με το καλύτερο προπονητή ....»



Ανατροπή στο τέλος και νίκη για τον Γ.Σ. Ιτέας που ξεκίνησε νικηφόρα το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ απέναντι στον Απόλλων Λιβαδειάς με 69-67 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και προηγήθηκαν με 13-7 στο 5′ και 22-14 στο 12′. Η συνέχεια όμως ανήκε στον Απόλλωνα Λιβαδειάς, που έκλεισε το ημίχρονο στο +5 (28-33), τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 6-19 στα τελευταία λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα και στη γ’ περίοδο (35-42 στο 25′), και έκλεισαν το γ’ δεκάλεπτο μπροστά με 46-50.

Η ομάδα του Μωραΐτη μείωσε στο καλάθι στο 36′ (55-57) για να γίνει το ματς θρίλερ. Ο Κωτσαδάμ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (62-65 στο 38′) με τον Σταύρου να απαντά και με 3/3 βολές να ισοφαρίζει σε 65-65 στο 39′.

Ο Γεωργαντάς με δικό του καλάθι έβαλε μπροστά την ομάδα του (67-65) για να ισοφαρίσει με 2/2 βολές ο Κωτσαδάμ σε 67-67. Στη συνέχεια, με 1/2 βολές από Μολέ και Γεωργαντά το σκορ έγινε 69-67 υπέρ του Γ.Σ. Ιτέας, με τον Απόλλωνα Λιβαδειάς να κερδίζει φάουλ 1,3” πριν τη λήξη, ωστόσο ο Βέλλιος αστόχησε στην 1η, έχασε επίτηδες τη 2η, ο Κωτσαδάμ δεν βρήκε στόχο μετά το επιθετικό του ριμπάουντ και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη.

Για τους νικητές ο Σταύρου βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα πετυχαίνοντας 46 (9) πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Βέλλιος σημείωσε 24 (5) πόντους.

Διαιτητές: Καραμπιτσάκος-Κατσέλη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 28-33, 46-50, 69-67.

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης-Μολές): Μολές Ι., Πιλάλάς, Παπαδημητρίου 2, Μαναίος 3, Μολές Αργ. 10, Γεωργαντάς 4, Κατσίμπρας Φ., Αντωνίου, Χαλκιάς 2, Σταύρου 46 (9), Βίλλιας, Αναστασίου 2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Βέλλιος): Λεοντίου 3 (1), Βέλλιος 24 (5), Κωτσαδάμ Λ. 5 (1), Τερματζίδης 10 (1), Κωτσαδάμ Λ.-Α., Πιπίνης, Καγιάς 3 (1), Τσώνης, Γέρος, Ντάλλης 15 (1), Θεοδώρου 3, Μαντζιώρης 4.

Χρήστος Μωραΐτης: ”Κλειδιά” της νίκης η άμυνα και τα 19 επιθετικά ριμπάουντ”

Ο Γ.Σ. Ιτέας στο συναρπαστικότερο αγώνα της πρεμιέρας επικράτησε του Απόλλωνα Λιβαδειάς με 69-67 και ο κόουτς των νικητών Χρήστος Μωραΐτης αναφέρθηκε κυρίως στα 19 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η ομάδα του, που την κράτησαν μέσα στον αγώνα, όπως και στην αλλαγή τακτικής στην άμυνα όταν ο Απόλλων ξέφυγε με 10 πόντους διαφορά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Stereabasket.gr:

Ξεκινώντας να ευχηθώ καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και χωρίς παρατράγουδα. Έγινε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι που ήταν αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο στην κυριολεξία δευτερόλεπτο. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί πρώτον επετεύχθη απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα με νέο και εξαιρετικό προπονητή και δεύτερον θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας όσο καλύτερα γίνεται. Θεωρώ κλειδιά που μας κράτησαν στο ματς ήταν η αλλαγή τακτικής στην άμυνα μας όταν ο Απόλλων μας άνοιξε την διαφορά στους 10 πόντους και τα 19 επιθετικά ριμπάουντ αριθμός τεράστιος. Αυτό που μου άρεσε και κρατάω στην ομάδα μου ήταν η μαχητικότητα και η πνευματική σκληράδα που βγάλαμε. Παρόλο που ο Απόλλων έβαλε 2 πολύ κρίσιμα και υπό απίστευτα δύσκολες συνθήκες ( έχουν την ικανότητα οι παίχτες του) τρίποντα είχαμε μια πολύ ψύχραιμη αντίδραση που μας έφερε σε θέση να πάρουμε το ματς. Γενικά νομίζω πως στα τελευταίο 2 λεπτά κάνανε τα σωστά πράγματα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κλείνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Απόλλων Λιβαδειάς για μένα αποτελεί πρότυπο πως λειτουργεί σαν σωματείο και να του ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Επίσης συγχαρητήρια στα δικά μου παιδιά για την σημαντική νίκη και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Ιτέας για την συμπαράσταση του”. 


https://www.stereabasket.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: