Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Φωτιά στο Μάτι: Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» - Τι απαντά η εφημερίδα

Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» για δημοσίευμα της εφημερίδας



Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη επέδωσε πριν από λίγο δικαστικός επιμελητής στην εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.   

Το εξώδικο αφορά το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της».   

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει. Επιπλέον αναφέρεται ότι σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εφημερίδα «Καθημερινή» έφερε στο φως της δημοσιότητας αναφορές και ηχητικά του τέως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειου Ματθαιόπουλου, για φερόμενες παρεμβάσεις της Όλγας Γεροβασίλη, με τις οποίες ζητούσε συγκάλυψη ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.   

Στο εξώδικο Όλγας Γεροβασίλη, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή», γίνεται λόγος για αναπαραγωγή μιας ψευδούς στιχομυθίας «αφού όσα εκεί αναφέρονται, περί δήθεν παρέμβασής και πόσω μάλλον "εντολών" από μέρους μου, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, αφού ουδέποτε άσκησα την παραμικρή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ή ως προς τη σύνταξη του πορίσματος, ως ωστόσο παντελώς ψευδώς μου αποδίδεται, το περί ου ο λόγος δημοσίευμα βαρύτατα προσβάλλει την προσωπικότητά μου, στοχεύει δε στην πολιτική και ηθική μου εξόντωση αλλά και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα».    

Τι απαντάει η εφημερίδα   

Από την πλευρά της η εφημερίδα αναφέρει ότι «αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη». 

«Η "Κ" προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου. Η "Κ" δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος», ξεκαθαρίζει σε σχετική απάντηση.    

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση 



Πηγή: www.lifo.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να υπενθυμίσω πως ο Κούλης Μητσοτάκης, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχε κατονομάσει τον Τσουβάλα που ήταν αρχηγός της αστυνομίας ως υπεύθυνο για την τραγωδία στο #Ματι, ζητώντας την παραίτησή του. Λίγο μετά , σαν κυβέρνηση , τον διόρισε ΓΓ υπουργείου προστασίας του πολίτη , ως επιβράβευση για ποιο λόγο;

Ανώνυμος είπε...

https://www.tovima.gr/2019/07/17/politics/h-epilogi-tsouvala-eksorgizei-to-twitter-paraeinai-endiaferousa-tosi-afeleia/

Ανώνυμος είπε...

https://www.protagon.gr/apopseis/i-wra-tou-xrysoxo%ce%90di-44342088683