Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Καταγγελία ειδικών φρουρών: Αστυνομικός απέτρεψε τη σύλληψη «κουκουλοφόρου» στα επεισόδια

Οι ειδικοί φρουροί καταγγέλλουν ότι αστυνομικός εμπόδισε σύλληψη στα επεισόδια 





Το σωματείο των ειδικών φρουρών καταγγέλλει ότι αξιωματικός της αστυνομίας απέτρεψε τη σύλληψη «κουκουλοφόρου» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης.   

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης», αναφέρει στην καταγγελία το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής. 




Από το  fb


Ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Ντούμας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ανέφερε ότι ο αστυνομικός που απέτρεψε τη σύλληψη «είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως και ότι «ο ίδιος έκανε γνωστή την ταυτότητα και την ιδιότητά του».   

Την Πέμπτη ξέσπασαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που «απάντησαν» με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης. Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές, από τις οποίες οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί. 




Πηγή






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι διαβάζουμε Παναγία μου;

Συννενοηθείτε!

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε παλικάρια αποκτήσατε εξουσια και βγάζετε και ανακοινώσεις.