Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΚΟΜΑ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ!


Η απόρριψη της αίτησης αναστολής του Δήμου Δελφών για το ζήτημα της πλατείας Θεάτρου φαντάζει μόνο ως την αρχή των δεινών για τη δημοτική Αρχή.

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 29 Νοεμβρίου 2019
«Εμείς θέλουμε τη συνεργασία με το Δήμο, αλλά πια πρέπει να δούμε αν ταυτίζονται οι απόψεις μας. Είναι βαριά η αμέλεια των δημοτικών αρχών από το 2010 και μετά, έχει σοβαρές ευθύνες ο Δήμος για τη δυσμενή εξέλιξη». Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος των περιοίκων, Στέλιος Σχοινάς, προδιέγραψε την επόμενη μέρα για το Δήμο Δελφών, τους δημότες του και τα οικονομικά του δήμου μετά και την αρνητική δικαστική έκβαση στην αίτηση αναστολής για μια υπόθεση που υποθηκεύει τις προοπτικές της Παρνασσίδας στο μεσοπρόθεσμο και προβλεπτό διάστημα
 Του Ηλία Τσίγκα
Έκβαση που ως πρώτο αποτέλεσμα έχει την οσονούπω έναρξη της κίνησης των διαδικασιών εκταμίευσης του ποσού των 965.000 ευρώ, το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι δεσμευμένο από τους δημοτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη ενημέρωσε το Σώμα πριν την συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων και των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα την Τρίτη ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Ταγκαλής.
«Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για το δήμο μας», σημείωσε ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής αρχίζοντας την ενημέρωση-τοποθέτησή του προς το Σώμα. «Η απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματός μας περί αναστολής της δέσμευσης των τραπεζικών μας λογαριασμών σημαίνει πως το ποσό του σχεδόν 1 εκ. ευρώ θα εισπραχθεί αυτόματα. Ταυτόχρονα, είναι το ίδιο εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη και για τους περίοικους ιδιοκτήτες της πλατείας Θεάτρου», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Ταγκαλής κι ενημέρωσε τη δημοτική αντιπροσωπεία πως, σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο των περίοικων, Στέλιο Σχοινά, θα γίνει αναλυτική συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, προκειμένου στο μεσοδιάστημα «να πάρουμε το χρόνο μας και να έχουμε επεξεργαστούμε όλα τα νέα δεδομένα», όπως ανέφερε σχετικά.
Εν τούτοις, κι εν όψει της αναλυτικής συζήτησης που θα ακολουθήσει στο δημοτικό συμβούλιο για το κορυφαίο αυτό θέμα που φαίνεται καθαρά πια πως υποθηκεύει επί μακρόν τις προοπτικές του δήμου, ο λόγος δόθηκε στο Στέλιο Σχοινά, προκειμένου να κάνει μια πρώτη τοποθέτηση, η οποία ήταν άκρως τροχιοδεικτική για το τι μέλλει γενέσθαι, για το τι στάση θα κρατήσουν οι ζημιωθέντες περίοικοι-ιδιοκτήτες της πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα και, βέβαια, για το ποιος καλείται εν τέλει να πληρώσει το «μάρμαρο» του 1,5 εκ. ευρώ -πλην του 1 εκ. των τελεσίδικα δεσμευθέντων δημοτικών τραπεζικών λογαριασμών- που αναλογεί να πληρώσουν οι περίοικοι!
«Οι δικηγόροι αποφάνθηκαν ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί δεν κάνατε, κ. Δήμαρχε, αναβολή μέσα στο πρώτο τριήμερο από τότε που γίνατε γνώστες της δέσμευσης των λογαριασμών, ως οφείλατε», σημείωσε αρχικά ο Στέλιος Σχοινάς, για να «ανεβάσει ταχύτητες» αμέσως μετά. «Χάθηκαν σοβαρά στοιχεία για αυτό το δικαστήριο εξ αιτίας αμέλειας του Δήμου! Η ευθύνη των δημοτικών αρχών από το 2010 και μετά είναι βαριά. Εμείς όλοι οι ιδιοκτήτες αγοράσαμε οικόπεδα ελεύθερα ρυμοτομικών υποχρεώσεων. Η Πολιτεία μάς χορήγησε οικοδομικές άδειες, άρα έχει την ευθύνη. Δουλειά του δήμου ήταν να ενημέρωσει  πως αυτό δεν ίσχυε. Δεν το έπραξε, όμως…»!
Ο Στέλιος Σχοινάς, προοικονομώντας τη στάση που από ό,τι φαίνεται έχουν αποφασίσει να τηρήσουν οι περίοικοι, κατέληξε λέγοντας πως «εμείς θέλουμε συνεργασία με το Δήμο, αλλά πρέπει να δούμε αν ταυτίζονται πια οι απόψεις μας», δείχνοντας πως επόμενο στάδιο της πολύκροτης αυτής υπόθεσης θα είναι οι περίοικοι-ιδιοκτήτες να στραφούν εναντίον του Δήμου Δελφών διεκδικώντας να πληρώσει ο τελευταίος και το 1,5 εκ. ευρώ που αναλογεί στους ίδιους, με ακλόνητα επιχειρήματα αυτά που περιέγραψε ο Στέλιος Σχοινάς.
Ποσό βέβαια που θα κληθούν να επωμιστούν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, οι δημότες απανταχού της Παρνασσίδας τα προσεχή χρόνια… Και με ό,τι αυτό μπορεί πια να συνεπάγεται!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ..ΣΧΟΙΝΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνουν και να τα πάρουν απο το Δήμο και να μας τα χρεώσει ο Δημος σε εμάς μπας και καταλάβουμε επιτέλους τι συμβαίνει στην περιοχή μας. Για το ποιός αρμόδιος είχε την ευθύνη την κρίσιμη στιγμή και δεν έκανε τίποτα δεν το συζητάει κανένας. Γιατί; Γιατί είμαστε άχρηστοι(χωρίς ελπίδα ;) ή κάνουμε σαν να είμαστε άχρηστοι μην τυχόν και χαλάσει το μικροβόλεμά μας. Υποτακτικοί και υπόδουλοι μιάς ομάδας ανθρώπων που ξεπουλησε τα προηγούμενα χρόνια και εξακολουθεί να ξεπουλάει την περιοχή σε συγκεκριμένους που έχουν τεράστια συμφέροντα στο να φύγουμε όλοι απο την περιοχή και να τους αφήσουμε τον τόπο να τον κάνουν νταμάρια βωξίτη , να γεμίσουν αιολικα τα βουνά μας και να φτιάξουν ιχθυοκαλλιέργειες ακόμα και μέσα στην Καμιώτισα και τη μαρίνα αν βρούν τους κατάλληλους άθλιους να τα αδειοδοτήσουν. Και μέχρι τώρα τους βρίσκουν.Ζούμε σε ένα τόπο που κάποιοι που παίρνουν τίτλους, κύρος και λεφτά για να προστατεύουν τα κοινά μας συμφέροντα, τα πιάνουν απο όποιον ιδιώτη βρίσκεται απέναντι απο τα κοινά μας συμφέροντα και κάνουν στραβά την δουλειά τους επίτηδες. Εμείς όλοι ζημιωνόμαστε, αλλά οι περισσότεροι κάνουμε το κορόιδο μήπως και μας πετάξουν και εμάς ατομικά κρυφά απο τους άλλους κανένα ψιχουλάκι απο τα κοψίδια που κόβουν απο την ίδια μας την σάρκα. Ο φαύλος κύκλος της αυτοκαταστροφής, με σαλτσα ηλιθιότητας και πολύ απο κουτοπονηριά. Να μας χρεώσουν λοιπόν και ή να ξυπνήσουμε και να απαιτήσουμε ότι μας ανήκει ως κοινωνία ή να διασκορπιστούμε και να εξαφανιστούμε ξεμαγαρίζοντας και το ανθρώπινο είδος απο την απαράδεκτη νοοτροπία μας.