Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Παγωτό κακάο με γλυκό βύσσινο ....

Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO Πηγή: www.lifo.gr



ΥΛΙΚΑ 
200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια 
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα 
50 γρ. τριμμένη σοκολάτα 
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και την τριμμένη σοκολάτα. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. 
  • Ανακατεύουμε και την αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος. 
  • Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 60 λεπτά. 
  • Το βγάζουμε και με ένα πιρούνι ή συρμάτινο αναδευτήρα ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για 15 λεπτά. 
  • Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2 φορές για να δώσουμε ωραία υφή στο παγωτό. 
  • Σερβίρουμε το παγωτό σε μπάλες και γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. 







Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: