Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ: "ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ;"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ          
                                                                 
Άμφισσα 1/3/2019

ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ;

     Όλοι εμείς που ως εργαζόμενοι δεχθήκαμε, στον εργασιακό μας βίο, τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας στα εργατικά σωματεία, την πίεση των προϊσταμένων για το ποιους πρέπει να ψηφίσουμε, τη νοθεία στις εκλογές των Σωματείων και τις ψήφους δια αλληλογραφίας που έδινε ο περιβόητος νόμος 330 και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων και ποιο σκληρών πρακτικών προκειμένου η ΓΣΕΕ να είναι στα χέρια μαριονέτων, στα χέρια «εργαλείων» του συστήματος, της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, των θεσμών.

   Ο λόγος προφανής. Να συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Με καθηλωμένους μισθούς, με την ανεργία στα ύψη, με τόπους δουλειάς πραγματικά κολαστήρια, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, Τόπους δουλειάς όπου οι εργοδότες θα κάνουν ότι θέλουν, όποτε το θέλουν. Κάτι σαν αυτά που ζήσανε οι συνάδελφοί μας στα μεταλλεία επι Πολυχρονόπουλου και που επανέρχονται και σήμερα με τις επικείμενες απολύσεις. Και αν εδώ υπάρχουν Σωματεία και Εργατικό Κέντρο που μπορούν και θέλουν να αντιπαλέψουν τέτοιες μεθοδεύσεις η ΓΣΕΕ, ακολουθώντας μεθόδους μαφίας το μόνο που θέλει είναι να καπαρώσει τις καρέκλες της διοίκησης για να μπορεί εργοδοσία και κυβέρνηση να συνεχίζουν την πολιτική τους.

   Στο πρόσφατο «συνέδριο» της Καλαμάτας, που συμμετείχε και εκπρόσωπος του Σωματείου μας, ως αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, έγινε ακόμα πιο καθαρό ότι και στο συνδικαλιστικό κίνημα δύο κόσμοι υπάρχουν. Αυτός της υποταγής, της συναίνεσης, των μαϊμούδων αντιπροσώπων και εργοδοτών συνέδρων, που μέσα στη χλιδή των πεντάστερων ξενοδοχείων της Καλαμάτας χλεύαζαν και χλευάζουν τους εργάτες που τσακίζουν της ζωές τους στις γαλαρίες και στους τόπους δουλειάς.

   Αυτή η ΓΣΕΕ ήθελε αντιπροσώπους από το πρώην Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας (που οι ίδιοι το διέλυσαν και άλλαξαν και ΑΦΜ)  που σύμφωνα με το ΣΔΟΕ (αυτοί οι αντιπρόσωποι) επί δεκαετίες ολόκληρες και στο όνομα της προάσπισης συμφερόντων των εργαζομένων, λεηλάτησαν κάθε ίχνος εντιμότητας στο συνδικαλιστικό τοπίο στη Φθιώτιδα. Έχτισαν πάνω του και με τα χρήματα των ίδιων των εργαζομένων πολιτικές καριέρες μέχρι που ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν η απάτη με κατάχρηση πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ, είδε το φως της δημοσιότητας. Η συνέχεια γνωστή… Τα 12 και πλέον εκατομμύρια έγιναν 1 εκατομμύριο (τα υπόλοιπα δικαιολογήθηκαν ως δια μαγείας) ενώ στο πόρισμα του το ΣΔΟΕ από το 2013 περιγράφει ένα σκηνικό με ανύπαρκτα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης να εξελίσσονται στην περιοχή, με εργαζόμενους να καταρτίζονται αλλά στη συνεχεία όταν κλήθηκαν από το ΣΔΟΕ δεν αναγνώριζαν τις υπογραφές τους στα παρουσιολόγια. Τον δε εκλεγμένο αντιπρόσωπο  Τέτοιους αντιπροσώπους θέλει η ΓΣΕΕ στα συνέδριά της, τέτοιους και σαν το γνωστό εργοδότη - "συνδικαλιστή" Καραγεωργόπουλο, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, που εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα σε τέσσερις επιχειρήσεις, ως πρόεδρος, ως διευθύνων σύμβουλος, ως μέτοχος."Fortuna Gaming AE", "Φορτούνα Εκπαιδευτική ΙΚΕ", "Good Morning IKE" (εταιρεία λογισμικού και τηλεπικοινωνιών) και τέλος η "Lokats Investments LTD".

   Αυτή η συνδικαλιστική μαφία ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις περικοπές των συντάξεων των απόμαχων της δουλειάς. Αυτή η μαφία έχει στα διάφορα ινστιτούτα της τους γνωστούς μεγαλοδικηγόρους της που μας στέλνουν στα δικηγορικά γραφεία τους (και όχι μόνο) για τα αναδρομικά! Που ξερνάν λάσπη και χολή στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις. Που μόλις χθές επιχείρησαν να τραμπουκίσουν απέναντι στον 70χρονο οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας μας με προφανή στόχο να διαλύσουν τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ και να ρίξουν την ευθύνη στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

  Εμείς, το συνταξιουχικό κίνημα, έχοντας εμπειρία από τις εργοδοτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις, θα είμαστε δίπλα στο μαχόμενο τμήμα των εργατών, στο συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα, για ΓΣΕΕ εργατών και όχι μαϊμούδων και εργοδοτών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έως τα συνδικάτα να μην είναι πουλημένα