Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ανεξαρτητοποιήθηκαν Γ.Μπρούμας και Π.Καλλιαμπέτσος από την παράταξη του Δημάρχου Γ.Καπεντζώνη


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ δωριδας

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη του Δημάρχου Γ. Καπεντζώνη ανακοίνωσαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στο Λιδωρίκι, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Γ.Μπρούμας και Π.Καλλιαμπέτσος.
Διαφορετική ήταν η αιτιολογία που ανέφεραν οι δύο σύμβουλοι για την απόφασή τους αυτή.
Ο Π.Καλλιαμπέτσος αναφέρθηκε σε κάποια θέματα διαχείρισης δημοτικών θεμάτων που έγιναν πριν από αρκετά χρόνια, ακόμα και στην πρώτη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής όπου και ο ίδιος ήταν Αντιδήμαρχος.
‘Ένα από αυτά ήταν και κάποια αντιδικία με μηχανικούς για κατασκευή δεξαμενής νερού στην κοινότητα Κλήματος που το θέμα οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όπου οι εγκαλούμενοι αθωώθηκαν.
Από την πλευρά του ο Γ. Μπρούμας σύμφωνα και με επιστολή που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται σε διαφωνία του πριν από αρκετούς μήνες στον χειρισμό αξιοποίησης δημοτικού ακινήτου που είχε παραχωρηθεί από την Αγροτική Τράπεζα.
Το ακίνητο αυτό στην Κοινότητα Ζωριάνου έχει δοθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο για πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις εδώ και 11 περίπου χρόνια με ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Βαρδουσίων που είχε ψηφίσει και ο Γ. Μπρούμας ως δημοτικός σύμβουλος.
Επίσης η συνέχιση αυτού του καθεστώτος για το κτίριο έχει εγκριθεί ομόφωνα από πρόσφατη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Ζωριάνου που πραγματοποίησε ο Σύλλογος του χωριού και γι αυτό προκαλεί εύλογα ερωτήματα η στάση αυτή του δημοτικού συμβούλου και σε τι αποσκοπεί.
Ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης τους ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία τους και ζήτησε να παραδώσουν την έδρα η οποία δεοντολογικά, ηθικά και νομικά ανήκει στην παράταξη “Δωρίδα για Όλους” στην οποία οι πολίτες της Δωρίδας έδωσαν το 51%. Άλλωστε το Πρωτοδικείο έχει επικυρώσει τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών δίνοντας στην παράταξη “Δωρίδα για Όλους” 16 έδρες.
Βέβαια όπως ανέφεραν δημοτικοί παράγοντες … “άλλα τα αίτια του Πελοποννησιακού πολέμου και άλλες οι αφορμές” !
Συγκεκριμένα οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι γνώριζαν ότι δεν θα συμπεριληφθούν στο δυναμικό των υποψηφίων της παράταξης του Δημάρχου Γ.Καπεντζώνη στις επόμενες δημοτικές εκλογές και γι αυτό λίγους μήνες πριν αυτές γίνουν… έκαναν “ηρωική έξοδο”!
Μάλιστα αναμένουν “ηρωική έξοδο” και από τον δημοτικό σύμβουλο Ι.Μάμμαλη. Απορούν δε πως αυτή δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αφού εδώ και αρκετό καιρό σε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου διαχωρίζει τη θέση του, ενώ και στις συνεδριάσεις του σημειολογικά κάθεται μαζί με τους συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας.
Βέβαια είναι σε όλους γνωστό ότι η παρασκηνιακή προεκλογική δημοτική περίοδος έχει ξεκινήσει από καιρό και αρκετά είναι αυτά που συζητούνται σε επίπεδο παρατάξεων και προσώπων.
Το επιτελείο του DODIDA NEWS έχει πλήρη και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα τα διαδραματιζόμενα, αλλά σεβόμενο την δημοσιογραφική δεοντολογία και το απόρρητο για όσα του εμπιστεύονται και αποκαλύπτουν στελέχη από όλες τις παρατάξεις δεν θέλησε μέχρι τώρα να εμπλακεί σε ονοματολογία και σε σενάρια για τις επερχόμενες εκλογές και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
Κι αυτό γιατί πολλά αλλάζουν από το πρωί στο βράδυ και από το βράδυ ως το πρωί και δεν θέλει να παίξει παιχνίδια σκόπιμης ή μη παραπληροφόρησης.
Ας θυμούνται μόνο οι επισκέπτες- αναγνώστες του DΟRIDA NEWS ότι θα έχουμε πολλές εκπλήξεις τις επόμενες βδομάδες και μήνες μέχρι τον Μάιο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: