Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Τζέφρι Πάιατ: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό καθώς μπαίνουν σε αυτή τη νέα φάση».Αυτό τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, στο περιθώριο χθεσινοβραδινής δεξίωσης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της επετείου της αμερικανικής ανεξαρτησίας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ, αυτή η νέα φάση «θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, γιατί αυτό θα αποτελέσει κλειδί για να υπάρξει η ανάπτυξη που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τη ζημία που έχει υποστεί από μια πολύ δύσκολη οικονομική κρίση».
Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε ακόμα στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας της ενέργειας στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τον έναν από τους τομείς «με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τις ξένες επενδύσεις».
Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη φετινή παρουσία τους ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λέγοντας πως πρόκειται για μια «μεγάλη επένδυση» και μια ευκαιρία να έρθουν με θετικό τρόπο στο προσκήνιο το αμερικανικό brand και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Σε ό,τι αφορά δε τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων, ο Αμερικανός διπλωμάτης υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είδαν τη συμφωνία ως ένα πολύ θετικό βήμα προόδου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ