Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Εθελοντές φύλαξης δάσους Γαλαξιδίου




Εθελοντές φύλαξης δάσους Γαλαξιδίου
Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές
Ο δρόμος μπροστά στο δάσος Γαλαξιδίου είναι δύο χιλιόμετρα. Τις ελάχιστες φορές που υπάρχουν θυελλώδεις άνεμοι, θα μπορούσαν εθελοντές ανά διακόσια ή περισσότερα μέτρα να το φυλάνε. Χρειάζονται δέκα ίσως και λιγότεροι ανά βάρδια. Θα χρειαστούν από είκοσι μέχρι σαράντα άτομα. Σύλλογοι και σωματεία υπάρχουν αρκετά στο Γαλαξίδι, αν διαθέσει το καθένα εφτά με οχτώ άτομα, η φύλαξη γίνεται παντού. Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν γίνονται κάθε τόσο και η απασχόληση θα είναι ελάχιστη. Επίσης πολλοί παραθεριστές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, όπως η δική μου οικογένεια που διαθέτει τέσσερα άτομα.
Υπόψη οι δύο με τρεις περιπολίες που κάνει το τζιπ της πυροσβεστικής δεν φθάνει, (έχει κι άλλους χώρους ευθύνης). Ούτε επίσης το ένα ή δύο άτομα της φιλοδασικής.
Ηλικία και σωματικές ικανότητες δεν παίζουν ρόλο, μόνο ένα κινητό τηλέφωνο χρειάζεται.
Καλύτερα εθελοντές τώρα, παρά εθελοντές μετά για τους πυροπαθείς.
*¨Όσοι ενδιαφέρονται να οργανωθούμε, ας μου στείλουν μήνυμα ή τηλεφωνήσουν στο 22650.41477 ή στο 694.0967483. Επίσης ας το κοινοποιήσουν στους φίλους τους και χρονολόγιό τους στο facebook. Ας κάνουμε κάτι, πριν είναι αργά. Ο κόπος ελάχιστος κι αν τύχει να κάνει θυελλώδεις ανέμους.
Στη μνήμη του Νικοτάκη, του σπουδαίου προέδρου της Φιλοδασικής Γαλαξιδίου.

Σπύρος Καβακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: