Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Κινητικότητα: Προθεσμία και Προϋποθέσεις λήψης υπαλλήλων (Εγκύκλιος)



Το εναρκτήριο λάκτισμα για τον Β’ κύκλο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) για το 2018 (Γ’ κύκλος συνολικά) έδωσε την Παρασκευή η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την έκδοση εγκυκλίου.  Η εγκύκλιος απευθύνεται και προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας του να την κοινοποιήσει 
“αυθημερόν” (δηλαδή την Παρασκευή 20/7) “στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ αυτών”.

Η Όλγα Γεροβασίλη δίνει οδηγίες για την υποβολή αιτημάτων πλήρωσης θέσεων/αναγκών με μετατάξεις και αποσπάσεις.  Η προθεσμία που ορίζεται για την ολοκλήρωση της υποβολής αιτημάτων είναι η25η Αυγούστου 2018.
Η Υπουργός υπενθυμίζει τις προϋποθέσεις που ο νόμος προβλέπει ώστε ένας Φορέας να μπορέσει να υποβάλει αίτημα για να λάβει υπαλλήλους.  Αυτές είναι η κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας για όλες τις θέσεις του (καλυμμένες και κενές), καθώς και η καταχώρισή τους, μαζί με την κατανομή θέσεων ανά οργανική μονάδα, στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα.
Αντιθέτως, η προϋπόθεση που αφορά την έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους,ΔΕΝ απαιτείταισύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ.33 του ν.4531/2018, εφόσον, με αιτιολογημένη έκθεση του οικείου φορέα που εγκρίνεται από τον αρμόδιο Υπουργό, βεβαιώνεται ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες για τη λειτουργία του καλύπτονται από τις υφιστάμενες οργανικές διατάξεις.
Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τεχνικές διαδικαστικές λεπτομέρειες για το πως θα γίνει η καταχώρηση των αιτημάτων στη σχετική εφαρμογή.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως ο AIRETOS σας έχει αναλυτικά παρουσιάσει:
- για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας υπάρχει διαφωνία των Αιρετών,δεδομένου ότι οδηγεί σε απώλεια υπαλλήλων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ο.Τ.Α. προέλευσης,

-  οι δύο προηγούμενοι Κύκλοι Κινητικότητας απέτυχανπλήρως όσον αφορά τη στελέχωση της Αυτοδιοίκησης:
Στον Α’ κύκλο δεν συμμετείχε ως φορέας υποδοχής ( = δεν έλαβε υπαλλήλους) ΚΑΝΕΝΑΣ Ο.Τ.Α.
Στον Β’ Κύκλο (Α΄ κύκλο 2018) συμπεριελήφθησαν στη λίστα φορέων υποδοχής ΜΟΝΟ4 από τους 325 Δήμους, ΚΑΜΙΑ Περιφέρεια και ΚΑΝΕΝΑ νομικό πρόσωπο Ο.Τ.Α.

-  στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία θα αξιολογήσει και θα εγκρίνει ή απορρίψει τα αιτήματα λήψης υπαλλήλων που θα υποβληθούν έως 25 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ συμμετέχει μόνον ως απλός παρατηρητής χωρίς δικαίωμα ψήφου στη λήψη των σχετικών Αποφάσεων.

Μπορείτε να δείτε το πλήρης κείμενο της Εγκυκλίου ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: