Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Στην Τουρκία έφτιαξαν υποβρύχιο drone «σαλάχι» που δεν ανιχνεύεται - Το νέο όπλο είναι θανάσιμο και υπερσύγχρονο (video)



Ένα «σαλάχι», το πρώτο υποβρύχιο drone που αποτελεί στην ουσία μία «κινητή νάρκη» με την ικανότητα να προσεγγίζει αθόρυβα και αόρατα το αντίπαλο σκάφος και να το καταστρέφει ολοσχερώς, έχει πλέον στη διάθεσή της η Τουρκία. έφτιαξαν    

Η εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Albayraklar Savunma ανακοίνωσε την ανάπτυξη μίας «κινητής ναυτικής νάρκης», η οποία μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστρέψει τα εχθρικά πολεμικά πλοία.   

Το «Wattozz», όπως αποκαλείται το σαλάχι στα τουρκικά, μοιάζει στο θαλάσσιο αυτό πλάσμα τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε κίνηση. Είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο και είναι καλυμμένο από σιλικόνη. Διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια», ενώ με τις τρεις μηχανές του θα μπορεί να «πιάσει» έως και 5,5 κόμβους για μέχρι 12 ώρες.   

Το «Wattozz» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπευτικούς λόγους ή ακόμη και επίθεση, ελεγχόμενο από κρυπτογραφημένα ακουστικά κύματα, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για την επικοινωνία τους.   Ηλεκτρομαγνήτες επιτρέπουν στο drone να επιτίθεται σε εχθρικά πολεμικά πλοία και να ανατινάζεται με με το πάτημα ενός κουμπιού από το χειριστή του.   

Όταν το drone δεν βρίσκεται σε αποστολή, μπορεί να παραμένει στο βυθό της θάλασσας, δίχως να εντοπίζεται, ενώ διαθέτει και σύστημα προστασίας από τα μεγαλύτερα ψάρια.   

Η εταιρεία συνεργάστηκε με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα στη Μαύρη Θάλασσα για την κατασκευή του νέου τουρκικού όπλου τα τελευταία δύο χρόνια.   θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες. 



www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: