Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Οριστικό: Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο Μπακογιάννης




Η φήμη υπήρχε εδώ και μέρες, από σήμερα όμως είναι οριστικό. Ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στς εκλογές του Οκτωβρίου του 2019 με την υποστήριξη της ΝΔ, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του AmfissaFace, που επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγο.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μετά από σειρά επαφών και διεργασιών τα τελευταία 24ωρα στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ που κατέληξαν τελεσίδικα σήμερα το μεσημέρι στην επιλογή του προσώπου του για τη δημαρχία της Αθήνας, προκρίθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και την απόσυρση του συνδιεκδικητή της υποψηφιότητας Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, αλλά και την αξιολόγηση των δημοσκοπήσεων που είχε στα χέρια της η Πειραιώς και που “έδειχναν” την επιλογή Μπακογιάννη ως την καταλληλότερη για τη ΝΔ. Στο ντόμινο των εξελίξεων που σχηματοποιήθηκαν στην επιλογή Μπακογιάννη σημαντικό ρόλο έπαιξε η αποδοχή της Ντόρας Μπακογιάννη να είναι υποψήφια στα Χανιά στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και όχι στην Ά Αθήνας.
Η εξέλιξη αυτή φυσικά επηρεάζει άμεσα και τη Στερεά Ελλάδα. Χωρίς την παρουσία Μπακογιάννη και τους σχεδόν ηγεμονικούς όρους που τη συνόδευε, η ΝΔ καλείται από την αρχή να ανοίξει το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων, καθώς η ομάδα του νυν Περιφερειάρχη χάνει πλέον το αποκλειστικό σημείο αναφοράς της αλλά και τις συνθήκες ισχύος και νομιμοποίησης που ως τώρα τη συνόδευαν. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στη Φωκίδα. Ο ρόλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του κόμματος αποκτά βαρύτερη σημασία, μιας και εκλείπει πλέον ο παράγοντας (Μπακογιάννης) που θα επέβαλε πρόσωπα της εμπιστοσύνης και της αρεσκείας του στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου ανά περιφερειακή ενότητα, επομένως και στη Φωκίδα, κι ομοίως προστιθέμενη σημασία θα έχουν και οι εισηγήσεις από τα τοπικά κομματικά όργανα στο πρόσωπο του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων.
Ταυτόχρονα, μένει να φανεί εάν ο Κ. Μπακογιάννης θα θελήσει, και σε ποιο βάθμό, να προκρίνει συγκεκριμένα πρόσωπα στη διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου και της προώθησης αυτών των υποψηφιοτήτων από τα “ορφανά” πλέον πρόσωπα του μηχανισμού του. Και βέβαια, εαν έχει τη δύναμη να το επιβάλει, με δεδομένο ότι ο ίδιος υλοποίησε τη βασική στρατηγική του στόχευση, αλλά και στο ότι ο μηχανισμός που είχε στήσει στην Στερεά Ελλάδα ελάχιστα του είναι πλέον χρήσιμος, μιας και για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων υπάρχει έτοιμος ήδη ο κατά πολύ υπέρτερος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ταυτόχρονα, απόντος Μπακογιάννη η διεκδίκηση της περιφέρειας ανοίγει και για το ΣΥΡΙΖΑ και τις ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Με τη ΝΔ να είναι αδύνατο να έχει κι αυτή τη φορά ανάλογης εμβέλειας υποψήφιο, είναι σίγουρο ότι ο μείζων κυβερνητικός εταίρος θα διεκδικήσει με πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά, σε σύμπραξη με άλλοτε πασοκογενείς συνεργασίες.
Διαβάστε επίσης: Πλησιάζει στο Δήμο Αθηναίων ο Μπακογιάννης εδώ: http://www.amfissaface.gr/2018/04/14/post-2708/

Δεν υπάρχουν σχόλια: