Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ομιλία Παναγιώτας Γαζή στη βράβευσή της από το Δήμο Δελφών




Ομιλία Παναγιώτας Γαζή στη βράβευσή της από το Δήμο Δελφών

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαριστώ ειλικρινά και θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών για αυτή την τιμητική διάκριση.
Όλες οι βραβεύσεις έχουν την δική τους ξεχωριστή αξία, αλλά η τιμή στο πρόσωπό μου για την θέσπιση και ανάδειξη ενός ιστορικού γεγονότος της πόλης που υπηρέτησα, είναι ιδιαίτερη και  εξέχουσας σημασίας.  
Η αναγνώριση αποτελεί την μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για την πρωτοβουλία και απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, για τους επιφανείς συμπολίτες μας που τεκμηρίωσαν ιστορικά την πρόταση, για τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε με επικεφαλής τον τότε ποιμενάρχη μας και για όλους που με επιμονή και υπομονή διεκδικήσαμε την κήρυξη της 10ης Απριλίου, ημέρα απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, τοπική γιορτή εθνικής εμβέλειας.
Όλη η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να έχει ευτυχή κατάληξη αν δεν υποστηριζόταν με θέρμη από τους πολίτες της Άμφισσας.
Πιστεύω ο Δήμαρχος πρέπει να υπηρετεί τον τόπο του με έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, με έργα υποδομής απαραίτητα για την λειτουργία και την ανάπτυξη της πόλης. 

Καμία  όμως πόλη δεν έγινε γνωστή για τα έργα και τις υποδομές της.

Αυτό που δίνει το στίγμα ενός τόπου είναι πρωτοβουλίες και θεσμοί που αναδεικνύουν τα ιστορικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της, τα ιδιαίτερα τοπικά της προϊόντα και την καθιστούν μοναδικό και ξεχωριστό τόπο, χώρο αναφοράς.
Είμαι ικανοποιημένη κι εγώ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα έργα που έγιναν επί Δημαρχίας μου, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αναπλάσεις, το νέο κτίριο της Δημαρχίας στην πλατεία Κεχαγιά, η απομάκρυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης και η ανάδειξη του χώρου, ο δρόμος από το Νοσοκομείο προς Χάρμαινα και άλλα που δεν αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε γιατί είναι χρέος μας και υποχρέωση να τα υλοποιούμε.
Είμαι όμως υπερήφανη για την καθιέρωση αυτής της γιορτής για το Στοιχειό της Χάρμαινας, ένα δρώμενο που προσελκύει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο και έχει προβάλλει την πόλη μας πανελλαδικά,  μια πρόταση του τότε αντιδημάρχου Γιάννη Παπαρίδη για την  Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και το εικαστικός της έργο, την Αναπτυξιακή Φωκική, την Αναπτυξιακή Στερεάς, τη γιορτή της Ελιάς.
Θεσμοί που πραγματικά συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην προβολή της πόλης.
Θεσμοί τους οποίους όχι μόνο συνέχισαν με επιτυχία αλλά και αναβάθμισαν οι επόμενοι Δήμαρχοι της πόλης.
Θα μου επιτρέψετε εδώ να κάνω μια πρόσκληση στο Δήμαρχο.
Να διοργανώσουμε πάλι την γιορτή της Ελιάς που με μεγάλη επιτυχία είχε γίνει για δυο χρόνια και δεν ήταν γιορτή – πανηγύρι, είχε αναπτυξιακή και οικονομική διάσταση γιατί  είχαν καλεστεί και συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εμπορικοί ακόλουθοι πρεσβειών, γινόταν έκθεση προϊόντων, προβολή της ελιάς με επιστημονικές ημερίδες και φυσικά κλείστηκαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Για μια άλλη φορά ευχαριστώ
Θα συνεχίσω να στηρίζω κάθε δημιουργική προσπάθεια.
Θα συνεχίσω να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να προσφέρω το καλλίτερο στον τόπο αυτό που με τίμησε, στον τόπο αυτό με τους ξεχωριστούς πολίτες και κατοίκους.           

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ..

Ανώνυμος είπε...

Ο Υποτακτικός στους αφέντες του ανεξάρτητος Δήμαρχος της Καταλωνικής Άμφισσας υπέβαλε τα σέβη του σε αυτούς που βούλιαξαν το τόπο με την υπόσχεση ότι και αυτός θα κάνει ότι μπορεί για μεγαλύτερα χρέη και φαγοπότια