Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Άρχισαν τα γυρίσματα της ταινίας «Πολιορκία» στην «Αργομοίρα» (δείτε φωτογραφίες)



ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 9


Η Αγία Ευθυμία και πιο συγκεκριμένα το εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής (Αργομοίρα) από σήμερα και για αρκετές ημέρες θα αποτελέσει το επίκεντρο των γυρισμάτων για τη νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα.



Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Πολιορκία», τη δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους του ιδίου σκηνοθέτη, μετά την «Έξοδο 1826». Η «Πολιορκία», παντρεύει τη μυθοπλασία και το ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το 1822.
Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν τα όπλα στα χέρια τους και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Ως χώρος όπου διαδραματίζονται ο γάμος και η επακολουθήσασα μάχη επελέγη το εξωκλήσι της «Αργομοίρας» του χωριού μας.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από σήμερα το απόγευμα και σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προετοιμασία. Ο Πρόεδρος του χωριού μας Ανδρέας Σολτάτος φρόντισε για την προετοιμασία του χώρου αλλά και για ό,τι άλλο χρειάστηκε.
Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που αποτελεί διαφήμιση για τον τόπο μας και τη Φωκίδα.
ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 1ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 2ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 3ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 4ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 5ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 6ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 7ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 9ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 10ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ 11

http://agiathimia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: