Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Φλερτ της ΝΔ εντός εκτός και επί τα αυτά του ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Υπέρ της ένταξης της Διαμαντοπούλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Χατζηδάκης, ο ρόλος του Βενιζέλου, οι προγραμματικές συγκλίσεις και το άνοιγμα Μητσοτάκη στη Φώφη μέσω Τρίτση.



Συνεχίζεται το φλερτ της Νέας Δημοκρατίας για μετεκλογική συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής και παράλληλα συνεχίζονται οι διεργασίες για την προεκλογική συνεργασία με πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς και σε κάθε περίπτωση πέραν της κεντροδεξιάς. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο 24/7 τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Άννας Διαμαντοπούλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ λέγοντας ότι «εάν ενδιαφέρεται η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχουμε εμείς κανένα λόγο να πούμε όχι σε μία τέτοια συνεργασία».
Αν και κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ αυτό είναι ένα «υποθετικό» σενάριο οι πληροφορίες ήθελαν το τελευταίο διάστημα το φλερτ ΝΔ και Άννας Διαμαντοπούλου να έχει αναθερμανθεί. Από εκεί και πέρα το θέμα Βενιζέλου προεκλογικά έχει κλείσει. Άλλωστε η Μαρία Σπυράκη έχει επαναλάβει μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει ήδη απαντήσει σε ότι αφορά τη συμπερίληψη συγκεκριμένων προσώπων στα ψηφοδέλτια», ωστόσο πρόσθεσε ότι «επειδή μιλάμε για την ευρύτερη πολιτική, οι συγκλίσεις επιτυγχάνονται προγραμματικά και αφορούν στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα».
Άρωμα ανοίγματος στην κεντροαριστερά είχε και η χτεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στη Φώφη Γεννηματά και διόλου τυχαία αναφέρθηκε και στον Αντώνη Τρίτση που υπήρξε υπουργός του ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη της ΝΔ. Πάντως συνέκλιναν ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά ως προς την αντίθεσή τους με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτό στη ΝΔ το βλέπουν θετικά, με δεδομένο ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής θα διευκόλυνε στο επίπεδο της βάσης την όσμωση δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: